TEKST

7. MARŠ SOLIDARNOSTI: Trešnja je crvena!

„Trešnja je crvena!“, ovogodišnji, sedmi po redu marš Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ), održava se u subotu 22. studenog. Okupljamo se u 11:30 ispred Zapadnog kolodvora odakle krećemo na edukacijsko-revolucionarnu šetnju dijelom Trešnjevke.

Posjetit ćemo i osvrnut se na mjesta značajna za ilegalnu aktivnost pokreta otpora na Trešnjevci za vrijeme Drugog svjetskog rata, neke od preživjelih spomenika tome dobu, nekadašnji skvot i poprište borbi između punkera i skinsa krajem 90-ih, mjesta uništene industrije kao što je bivša tvornica Vesna, stadion NK Zagreba u Kranjčevićevoj gdje djeluje jedna od rijetkih antirasističkih i antihomofobnih navijačkih skupina, ulicu gdje je nekoć živjela najveća koncentracija pjesnika i pisaca u Hrvatskoj, jedno od najljepše urbaniziranih naselja u gradu – naselje Prve hrvatske štedionice, nekadašnje kino Triglav…

Posljednja točka bit će Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka), gdje ćemo s gostima održati tribinu o temama koje smo naznačili tijekom marša, a zatim se i počastiti i odmoriti uz domaći grah i gemišt te zabavni program iznenađenja.

TAGOVI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close