AKCIJA

Nova Blokada na pomolu

Jučer je održan 210. Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu, povodom raspuštanja Studentskog zbora, odnosno isključenja studentskih predstavnika u radu Fakultetskog vijeća i pokušaja zaustavljanja legitimno pokrenutog postupka razrješenja dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića.

Neposredno prije Plenuma, studente kao i sve one koje su došli podržati Plenum, dočekala su zaključana vrata fakulteta. Naime, dekan Previšić je, “u strahu za vlastiti život” zgradu već u popodnevnim satima počeo ‘čistiti’ kako bi onemogućio održavanje Plenuma.

zakljucana-vrata
Foto: Zaključana vrata Filozofskof fakulteta, FB stranica Plenuma

Taj, dosad neviđeni pokušaj ugrožavanja autonomije Sveučilišta kao i osnovnog prava na slobodu kretanja, nije uspio spriječiti održavanje Plenuma, ovaj put pod vedrim nebom, ispred zgrade fakulteta. Nekoliko stotina sadašnjih i bivših studenata, profesora, kulturnih radnika i radnica, novinara, sindikalista i aktivista, jučer je donijelo odluku kojom je zatražilo ostavke dekana Vlatka Previšića i rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa. U suprotnom, studenti Filozofskog opet idu u blokadu!

plenum-vani
Foto: Prvi Plenum Filozofskog fakulteta održan vani, Jelena Miloš

Također je dogovorena opstrukcija rada sjednice Vijeća FF-a koja je upravo u toku.

Uključite se u borbu studenata FF-a i pratite sve buduće akcije ovdje.

 

MAZ

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close