TEKST

HRT: od ukidanja do ukidanja

Urednici i voditelji radijske emisije Revija na ledu Branimir Slijepčević Brada i Boris Bjelica Bebetto Bebe od privremene rukovoditeljice odjela Centar Pula dobili su, kako je navedeno na Facebook stranici istoimene emisije, mejl sa sljedećim tekstom:

Poštovani,
s obzirom da smo sukladno odlukama mjerodavnih tijela HRT-a dužni smanjiti toškove vanjske suradnje, moram vas nažalost obavijestiti da nismo u mogućnosti produžiti vaše ugovore o honorarnoj suradnji počevši od 11 . mjeseca 2016. Ovim vam putem zahvaljujem na dosadašnjem angažmanu u programu Radio Pule, te se nadam boljim proračunskim vremenima i mogućnosti ponovne suradnje.
Hvala na razumijevanju i srdačan pozdrav!
P.S. Za dodatna objašnjenja na rspolaganju je i v.d. glavnog urednika radio Pule Bruno Krajcar i ja.
Kornelija Benazić | privremena rukovoditeljica Odjela – HRT CENTAR PULA

Tako je jednim kratkim mejlom otkazana suradnja urednicima ove “lepršave emisije za urbano pučanstvo” u kojoj se slušala rock i alternativna glazba. Jedan od urednika emisije Branimir Slijepčević Brada za maz.hr komentirao je novonastalu situaciju, pa kaže:

“Na stranici (Facebook, op.a.) smo objavili mejl koji je privremena ravnateljica dostavila na 12-ak adresa u utorak u jutarnjim satima. Dodatno objašnjenje koje smo dobili je da se zbog štednje ukidaju suradnje s ljudima koji su uređivali emisije u večernjem programu. Nelogično je što se na toj listi nalaze i ljudi koji rade u jutranjem i dnevnom dijelu programa. Na nagovor slušatelja ponudili smo ravnateljici i glavnom uredniku putem mejla da, dok se financijska situacija ne sredi, emisiju uređujemo bez naknade. Dok ovo pišem nismo još dobili odgovor.”

Za komentar smo se obratili ravnateljici Centra Pula Korneliji Benazić i glavnom uredniku Brunu Krajčaru, no zasada nismo dobili odgovor. Nadamo se da će prihvatiti dobronamjernu ponudu urednika emisije za koju slušatelji očito žele da ostane na valovima etera, te da ovo nije samo jedna u nizu čistki na HRT-u.

MAZ

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close