TEKST

HRT: Od ukidanja do cenzure

 

Već smo pisali o ukidanju radijske emisije Revija na ledu zbog navodnih rezanja troškova. Da ponovimo, urednici emisije samo su primili mejl od privremene rukovoditeljice odjela Centar Pula kojim ih dotična obavještava o otkazivanju suradnje. Budući da su slušatelji i dalje htjeli uživati u zvucima ove lepršave emisije za urbano pučanstvo, urednici su velikodušno ponudili rukovoditeljici – ako je već problem u sredstvima – da će dok se ona ne namaknu emisiju raditi besplatno.

No, izgleda da stvar nije u sredstvima, jer njih za neke očito ima, već problem leži drugdje. Kako nam javlja jedan od urednika emisije Branimir Slijepčević Brada, ne samo “da urednicima nije produžen ugovor, već im je zabranjena i realizacija posljednje emisije, a sve dosad dostupne su izbrisane iz arhive slušaonice HRT-a”.

Na žalost, na Prisavlju ništa novo…

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close