AKCIJA

Medika ostaje!

 

Dijalog s gradom je pokrenut, obećanja su odaslana, za pisano rješenje se Medičari i dalje bore. Medika ostaje!

Medika

 

Dana 8. svibnja na adresu korisnika prostora bivše tvornice Medika stigao je Poziv Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada na predaju prostora kojim se traži iseljenje i napuštanje korisnika/ca prostora u roku od osam dana.

Dopis je stigao kao kulminacija višegodišnjeg procesa sustavne prakse srozavanja i zatvaranja mjesta nezavisne kulture u gradu Zagrebu, a pritisak na Mediku od strane gradskih vlasti traje već duže vrijeme.

Korisnici Medike kao i svi oni koji su tamo rasli, obrazovali se, plesali i zaljubljivali, pokrenuli su kontra-akciju: online peticiju te organizirali press konferenciju na kojoj su istaknuli mjesto Medike na kulturnoj mapi grada kao i njen značaj za razvoj lokalne scene i zajednice. „Medika je ključno mjesto slobodne, nezavisne kulture i undergrounda u gradu Zagrebu. Kulturni sadržaj Medike rezultat je zajedničke i ravnopravne inicijative brojnih sudionika koji su se u nju kraće ili trajno uključili, a ne nečiji privatni biznis i interes. Prostor slobode mora postojati“ – rekli su korisnici Medike, a potvrdilo i više od 10 000 potpisnika online peticije.

Iz grada je stiglo brzopotezno obećanje – da iseljenja neće biti.

Danas, na pretpostavljeni ‘Dan D’, odnosno dan iseljenje iz prvotnog rješenja, zajednica slavi ostanak u prostoru cjelodnevnim programom. Kava, sokovi, hrana, ping-pong, stolni nogomet, filmske projekcije, radionice, sitotisak, otvoreni atelieri, žongliranje i još mnogo toga te navečer gigčina iz pakla Crutches vs. Disbaja | AKC Attack!

#medikaostaje – šarena, razigrana i otvorena.

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close