AKCIJA

Međunarodni dan solidarnosti sa zatvorenim antifašistima

 

Danas, 25. jula obilježava se 3. Međunarodni dan solidarnosti sa zatvorenim antifašistima diljem svijeta.

Sve veći broj drugova i drugarica antifašista nalazi se iza rešetaka. Nakon niza prosvjeda, što uključuje i one koji su se dogodili u Hamburgu tijekom G20 u kojem je uhićeno oko 40 prosvjednika, postaje jasno da je antifašističku solidarnost potrebno usmjeriti i prema uhićenim drugovima i drugaricama.

Samo je u primjerice Sjedinjenim Američkim Državama uhićeno nekoliko stotina aktivista koji su sudjelovali u prosvjedima protiv vlade, a prošli mjesec je u Bjelorusiji uhićen antifašist i navijač Vadim Boyko zbog sumnji da je 2014. sudjelovao u tučnjavi, te je osuđen na četiri godine zatvora. U gradu Charlottesville, savezna država Virginia više od 20 ljudi je uhićeno jer su branili grad od Ku Klux Klana.

Jedan od uhićenih antifašista Vadim Boyko

Kako možete pomoći i pokazati solidarnost? Na razne načine, napišite pismo zatvorenicima, donirajte sredstva ili napravite akciju solidarnosti. Svaki dan, ne samo danas!

Ako radite akcije solidarnosti, slobodno koristite hešteg #J25antifa.

 

Dok svi ne budu slobodni!

NO PASARAN!

Oslobodite Romana Bogdana! Oslobodite Vlada Lenka! Oslobodite Vadima Boyka! Oslobodite Dzmitryja Stsyashenka! Oslobodite Jocka Palfreemana! Oslobodite Aleksandra Kolchenka! Oslobodite Joela Almgrena! Oslobodite Mika Williamsa! Odbacite optužbe!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close