AKCIJA

Antifašizam je moj izbor

 

Uoči sjednice Skupštine Grada Zagreba na kojoj će se glasati o izmjeni imena Trga maršala Tita, inicijativa “Antifašizam je moj izbor” (organizacije civilnog društva, političke stranke i pojedinci) poziva vas na prosvjed koji će se održati u ponedjeljak 28.8. u 19h na Trgu žrtava fašizma.

Foto: preuzeto s FB stranice događaja

Zagreb je nepokoreni grad, a takav će i ostati unatoč pokušajima revizije prošlosti od strane ekstremne desnice koja uz potporu aktualnog gradonačelnika nastoji izbrisati antifašističko naslijeđe promjenama imena ulica i trgova umjesto da se bavi stvarnim problemima građana i građanki Zagreba. Vrijeme je da još jednom glasno kažemo da je Hrvatska u svoj Ustav upisala antifašizam kao temelj svoje državnosti, ali i da je antifašizam vrijednost koja ne treba biti propisana već življena.

Dok se suočavamo sa sve većom nezaposlenosti, siromaštvom i iseljavanjem mladih, trebamo nametnuti bitne teme za ovo društvo, ali se i odlučno suprotstaviti reviziji prošlosti, ‘alternativnim činjenicama’ i veličanju ustaštva.

U prigodnom kulturnom programu sudjelovat će brojni umjetnici, a neki od govornika/ca na prosvjedu su:
• Sandra Benčić, aktivistica
• Mirjana Krizmanić, psihologinja
• Ivica Buljan, redatelj
• Jakov Kolak, student

Inicijativu su dosad podržali:

Antifašistička liga Hrvatske
Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju
Centar za mirovne studije
Centar za ženske studije
Documenta
Društvo Josip Broz Tito
Građansko-liberalni savez (GLAS)
Lezbijska grupa Kontra
Kulturnjaci2016
Mreža antifašistkinja Zagreba
Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Socijalistička radnička partija Hrvatske
Socijaldemokratska partija Hrvatske
Srpsko narodno vijeće
Naprijed Hrvatska
Nova ljevica
Održivi razvoj Hrvatske (ORaH)
Protagora
Radnička fronta
ZA GRAD
Zagreb je naš!
Židovska općina Zagreb
Ženska mreža Hrvatske

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close