AKCIJA

Za prava mladih: Od mjere do barijere – Mladi vrijede više

 

Danas 15. rujna, u 17:30, ispred Markova trga organizira se prosvjed Od mjere do barijere – mladi vrijede više kojim se traži ukidanje mjere stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa i vraćanje pripravništva.

Foto: Facebook

Dosta nam je mantre da moramo biti zahvalni što imamo šansu da nas se potplaćuje. Ne tražimo ništa drugo osim da potpore zapošljavanju idu k tome da nas se doista zaposli, pišu organizatori prosvjeda.

Za sve one koji na su na SOR-u ili su ga već odradili, za sve one koje izlazak na tržište rada tek čeka, za sve one kojima to što nemaju uvjete za SOR otežava pronalazak posla i/ili polaganje stručnih i majstorskih ispita i sve oni koji znaju što znači vrijediti više i misle da mladi moraju u Hrvatskoj vidjeti svoju budućnost – dođite na prosvjed. Za promjene se moramo izboriti sami!

O samom prosvjedu više na Facebook eventu, a o pogubnim učincima mjere koja je stubokom promijenila tržište rada smo već pisali.

TAGOVI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close