AKCIJA

Promocija portala Maz.hr

 

Maz.hr, web stranica Mreže antifašistkinja Zagreba, pokrenuta je 2014. godine kao jedna od medijskih platformi mreže, zajedno s časopisom Nepokoreni grad i emisijom Radio Borba na Radiju Student. Pridružite nam se na promociji našeg portala koju ćemo održati u petak, 24.11. u Booksi!

metamaz

Kao takav, Maz.hr nije samo medij ili diskurzivna platforma, već integralni dio grupe i njenih aktivnosti koje uključuju i ulične akcije, organizaciju antifašističkih događanja, podršku ugroženim društvenim grupama, itd. Na tom tragu, Maz.hr zrcali temeljne principe grupe ― samoedukaciju / samoorganizaciju i participaciju svih članica u proizvodnji sadržaja, mimo opreka između amaterizma i profesionalizma, “visoke” i “niske” kulture.
Web također funkcionira kao dio šire mreže neprofitnih medija, s naglaskom na aktivističkom djelovanju i povezivanju teorijskog i praktičnog rada. Kako bismo predstavili sadašnju koncepciju MAZ-ove web stranice, čija je potka “pokrivanje” političkih, socijalnih i kulturnih tema iz ugla lijevog idejnog spektra, priredili smo promociju kojoj je cilj i da se izravno povežemo sa svojim čitateljima/icama, starima i novima, kako bismo zajedno nastavili graditi medije zaista relevantne za život zajednice u kojoj sudjelujemo. Neprekidna kriza kroz koju neprofitni mediji (ili tzv. mediji “trećeg sektora”, nastali u kontekstu civilnog društva) prolaze u Hrvatskoj i regiji samo je razlog više za to.

Razgovor s Lelom Vujanić i Bojanom Krištofićem, članicama MAZ-a i uredništva weba (skupa s odsutnom Mateom Grgurinović) te Anjom Grgurinović, također članicom MAZ-a i stalnom suradnicom, moderirat će Srđan Sandić. Priča počinje u 19 h nakon čega se večer u 20:30 h nastavlja s programom Cruising sa Srđanom Sandićem koji će se ovaj put iznimno održati u Booksi umjesto u klubu Mama. Vidimo se!

TAGOVI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close