TEKST

Nagrada Maz.hr-u za dostojno izvještavanje o siromaštvu

 

Naša suradnica Matea Grgurinović je osvojila nagradu Svjetionik za svoj tekst “Krov nad glavom – temeljno pravo ili projektna aktivnost?” koji je na portalu Maz.hr objavljen 13. prosinca, 2016. godine.

Foto: Facebook stranica Hrvatske mreže protiv siromaštva

Hrvatska mreža protiv siromaštva je 14. prosinca 2017. u Kinu Europa u Zagrebu dodijelila, drugu godinu zaredom, nagradu Svjetionik za dostojno izvještavanje o siromaštvu.

Cilj dodjele nagrade je promicanje izvještavanja o siromaštvu i socijalnoj isključenosti temeljeno na poštivanju ljudskih prava i dostojanstva osoba s iskustvom siromaštva. Nagrada se dodjeljuje temeljem glasovanja žirija sastavljenog isključivo od osoba s iskustvom siromaštva koji je ove godine ocjenjivao ukupno 18 prijavljenih novinarskih radova, u tri kategorije – televizijski, radijski i tiskani/online prilog.

Tako je u kategoriji tiskanog/online priloga Nagradu osvojila Matea Grgurinović s našeg portala; u kategoriji radijskog priloga nagradu je osvojila Vesna Turtula s Prvog programa Hrvatskoga radija, emisija Vodič za moderna vremena, za rad: Život bez kuće i za nula kuna; a u kategoriji televizijskog priloga nagradu je osvojila Klara Dujmović iz Hrvatske radiotelevizije – Centar Pula, za rad: Pomoć samohranom ocu.

Nagrada se u Hrvatskoj dodjeljuje drugi put, u okviru međunarodnog projekta kojeg u partnerstvu provode mreže protiv siromaštva iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije i Austrije, uz financijsku potporu ERSTE Zaklade, a nagrađeni članak možete pročitati ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close