AKCIJA

Antifašisti ponovno imaju Glas

 

Glas antifašista, službeno glasilo Saveza antifašističkih boraca RH, se nakon više od godinu dana tišine ponovno vratio u ruke svojih čitatelja.


Kako je tajnik SABA-e i jedan od članova uredništva, Miroslav Kirinčić, objasnio za portal Novosti, Glas antifašista nije izlazio zadnjih godinu i pol dana zbog nedostatka financijskih sredstava: ”Ministarstvo branitelja odbilo ga je financirati 2016. i 2017. godine, s tim da smo pred kraj prošle godine ipak dobili sredstva namijenjena informiranju. Glas je ranije izlazio dvomjesečno, a da je riječ o dugoj tradiciji svjedoči i činjenica da je list izlazio preko 17 godina.”

Pokrenut 1995. godine kao Informativni bilten u skromnom izdanju od 4 stranice, Glas antifašista je u međuvremenu počeo izlaziti u širem opsegu i s većom nakladom, da bi kasnije počeo izlaziti kao mjesečnik u 3000 primjeraka koji se distribuiraju po državnim i mjesnim organizacijama i prodaju po cijeni od 6 kn.

U najnovijem, 105. broju, između ostalog možete pročitati i intervju s našom članicom Anjom Grgurinović. Povodom posljednjeg Marša solidarnosti, Anja je govorila o važnosti i značenju njegovog godišnjeg održavanja, sve izraženijem problemu konzervativne kontrarevolucije u Hrvatskoj i njenim izvorima te vlastitim razlozima za angažman u MAZ-u.

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close