AKCIJA

Sluškinje ustaju za ratifikaciju Istanbulske konvencije!

 

U subotu, 10. veljače u 12 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu, održava se prosvjedni skup s ciljem osvještavanja i poticanja na ratifikaciju Konvencije o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

 

Foto: Facebook

 

Prenosimo poziv za sudjelovanje:

 

„Sluškinjama“ je dosta kontinuiranog nasilja nad ženama i djevojčicama, dosta je kontrole nad našim tijelima te sustava koji ne kažnjava nasilnike!

Nećemo dopustiti da se distopijski scenarij „Sluškinjine priče“ (autorice Margaret Atwood) dogodi u Hrvatskoj te da se žene svode samo na služavke kojima se oduzimaju prava i čiji se glasovi utišavaju.

Nad ženama se vrši nasilje u njihovom domovima, radnim mjestima, na ulici, u okviru obitelji. Više od milijun žena i djevojčica diljem svijeta žrtve su seksualnog nasilja, prisilnih brakova, nasilja od strane trenutnih i bivših partnera, seksualnog uznemiravanja na poslu, mobbinga, bivaju ubijene, sve samo zato što su – žene.

Istanbulska konvencija je alat kojim je zaštita žena i djevojčica u Hrvatskoj ostvariva. Zato zahtijevamo da Vlada i Sabor ratificiraju Konvenciju i ne pristajemo ni na što manje.

Žene, koje se doživljava samo kao „sluškinju“, izlazit će na ulice sve dok se Konvencija ne ratificira.

I tebi je dosta biti „sluškinja“? Pridruži nam se!

Ustani s nama i dođi na prosvjed u 12:00 u subotu, 10.2. na Cvjetni trg u Zagrebu.

Uz to, možeš:

● odjenuti se u odoru i tako pomoći osnažiti poruku važnosti ratificiranja Konvencije i zajedno s nama postati dio „Sluškinjine priče“*
● podržati druge „sluškinje“ i donirati za izradu odora!**

*Ako nam se želiš pridružiti i postati „sluškinja“ 10. veljače, javi nam se u inbox za daljnje dogovore.

**Ako želiš da što više „sluškinja“ ustane, možeš donirati za izradu odora i ostale troškove uplatom na račun Zaklade SOLIDARNA za tematski fond „Drugotna na sav glas!“ za akcije obrane prava žena na izbor i život bez nasilja. IBAN HR73 2390 0011 1009 4807 2 (pri Hrvatskoj poštanskoj banci, SWIFT: HPBZHR2X)
Osim preko računa donirati se može i preko donatorske platforme SOLIDARNE: https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR

Organizatorice:
Centar za ženske studije;
CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje;
Ženska soba – Centar za seksualna prava;
Organizacija Status:M;
RODA – Roditelji u akciji;
SOIH – Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske;
Bolja budućnost – Udruga žena Romkinja Hrvatske;
Zaklada SOLIDARNA;
GONG;
Domine Split;
Udruga Kamensko;
Ženska mreža Hrvatske.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close