AKCIJA

Podržite anarhiste i antifa zatvorenike u Sankt-Peterburgu i Penzi!

 

U Rusiji je započelo prikupljanje sredstava za odvjetnike na slučajevima policijskih racija i uhićenja anarhista i antifašista u Sankt-Peterburgu i Penzi. Zasad su uhićene dvije osobe u Sankt-Peterburgu, pet u Penzi, a više ih je povezano sa slučajevima kao svjedoci.

Foto: Wikimedia Commons


Očekuje se nastavak racija i represije. Na zahtjev suda iz Penze, uhićeni su optuženi za sudjelovanje u terorističkoj organizaciji (stavak 2. članka 205.4 ruskog Kaznenog zakona).
23. siječnja, na putu za zračnu luku Pulkovo, Savezna sigurnosna služba Ruske Federacije (FSB) zadržala je Victora Filinkova. Tukli su ga i mučili elektrošokovima kako bi od njega iznudili “priznanje”. Znakove mučenja potvrdio je njegov odvjetnik, kao i članovi javne komisije za nadzor (ONK) koji su ga posjetili u istražnom zatvoru. Filinkov je uhićen na dva mjeseca.
25. siječnja FSB je izvršio neočekivanu raciju stana Igora Šiškina. Nakon racije, niti njegov odvjetnik niti članovi ONK-a nisu ga uspjeli locirati više od jednog dana. Dva dana kasnije Igor je, očito premlaćen, doveden na sud na kojem su mu određena dva mjeseca istražnog zatvora. Novinarima nije bilo dopušteno prisustvovati saslušanju te su čak dvojica uhićena.
Svjedoci su također mučeni. Ilja Kapustin je pretučen i mučen elektrošokovima jer je policija tražila da svjedoči kako neki od njegovih poznanika planiraju “nešto opasno”. Brojni tragovi korištenja ručnog elektrošokera kasnije su zabilježile zdravstvene službe.
U Penzi, uhićenja su započela još u listopadu 2017. godine. Lokalni FSB uhitio je šest mlađih osoba, od kojih pet trenutno u zatvoru čeka suđenje. Svi uhićeni brutalno su mučeni. Detaljnije o tome ovdje.
Potrebna je pravna pomoć za zatvorenike (njihov broj se može i povećati) i svjedoke. Iako je rano govoriti o točnom iznosu novca, bit će potrebno barem 200 tisuća rubalja (oko 27 tisuća kuna) za odvjetnički rad u sljedećim mjesecima.

DETALJI ZA UPLATE ZA POMOĆ UHIĆENIMA
PayPal: abc-msk@riseup.net ABC Moscow
U slučaju da želite podržati određenog zatvorenika, naglasite to u bilješci. Ako želite donirati slučajevima u Sankt-Peterburgu i Penzi, napišite u bilješci “Za Sankt-Peterburg i Penzu”. Preporučamo vam da šaljete u eurima i dolarima jer se druge valute automatski konvertiraju u euro prema stopama PayPala.

Yandex- digitalni novčanik (Anarchist Black Cross St. Petersburg 41001160378989)
Bitcoin: 1EKGZT2iMjNKHz8oVt7svXpUdcPAXkRBAH
Litecoin: LNZK1uyER7Kz9nmiL6mbm9AzDM5Z6CNxVu
Etherium: 0x1deb54058a69fcc443db2bf9562df61f974b16f7
Monero: 4BrL51JCc9NGQ71kWhnYoDRffsDZy7m1HUU7MRU4nUMXAHNFBEJhkTZV9HdaL4gfuNBxLPc3BeMkLGaPbF5vWtANQn4wNWChXhQ8vao8MA
Zcash: t1dX9Rpupi77erqEbdef3T353pvfTp9SAt1

U slučaju da vam je potrebna druga opcija za transfer novca, kontaktirajte:
Anarchist Black Cross of Moscow:
abc-msk@riseup.net

Sav materijal o slučaju možete naći ovdje:
https://avtonom.org/en/people/case-anti-fascists-st-petersburg-and-penza
https://avtonom.org/en/news/support-anarchist-and-antifa-prisoners-stpetersburg

Vijest je preuzeta i prevedena s libcoma.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close