AKCIJA

Svi na prosvjed „Sveučilište mora bolje!“

 

U četvrtak 22. veljače u 17 sati na Trgu maršala Tita održat će se prosvjed pod nazivom „Sveučilište mora bolje!“ u organizaciji Sveučilišne platforme. Prosvjed će se održati dan prije izbora za novog rektora Zagrebačkog sveučilišta. Senatori Sveučilišta tako će moći birati između dvojice kandidata – dosadašnjeg rektora Damira Borasa i Damira Bakića, profesora s Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Foto: Facebook/Sveučilišna platforma

O važnosti dolaska na ovaj prosvjed nije potrebno pretjerano govoriti. Puno je već napisano o svim problemima koji su snašli Sveučilište u Zagrebu za vrijeme mandata sadašnjeg rektora te o posljedičnom padu ugleda i kvalitete visokog obrazovanja u ovoj najvećoj visokoobrazovnoj instituciji u Hrvatskoj. I same smo kritički pisale o situaciji na Sveučilištu te smo se i same našle na udaru u najmanju ruku problematičnih rektorovih postupaka, kada je na naša vrata zakucala tužba. Na ostale probleme i afere vjerujemo da vas ne trebamo ni podsjećati – od institucionalne krize na Filozofskom fakultetu do tužbe podnesene protiv studenta Hrvatskih studija. Primjera je mnogo.

Stoga, pozivamo vas sve da dođete na prosvjed „Sveučilište mora bolje!“ i pošaljete poruku da želite bolje i pravednije Sveučilište te kvalitetnije visoko obrazovanje. Pozivamo vas da iskažete svoje neslaganje s dosadašnjom politikom kojom se upravljalo Sveučilištem, kada već nemate pravo glasa u izboru rektora. Pozivamo vas da se solidarizirate sa studentima i profesorima Zagrebačkog sveučilišta. Dođite i neka se vaš glas čuje. Sveučilište mora bolje!

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close