AKCIJA

8. mart – feminističko nasljeđe i borba danas

 

Sutra, u utorak 6. ožujka u 19 sati u prostoru Kluba studenata Filozofskog fakulteta na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Ivana Lučića 3, održava se tribina “8. mart – feminističko nasljeđe i borba danas”

 

Facebook: Inicijativa za feministički Filozofski

 

 

Prenosimo vam poziv na tribinu:

U suradnji Inicijative za feministički Filozofski i Faktiv-a organizira se tribina o 8. martu – Međunarodnom danu žena kako bi se podsjetile/i da u današnje doba neoliberalnog kapitalizma 8. mart nije samo dan slavlja i prisjećanja, nego i dan otpora i borbe. Također, ovim putem želimo ukazati koliko je bitno izaći na ulice za 8. mart i pokazati da zahtijevamo i provodimo promjenu.

Na tribini će govoriti:
Nina Čolović, diplomirana lingvistkinja, aktivistkinja te članica Trans Aid-a i AUT-a
– o historijatu osmog marta – kako i zašto je određeni dio historijata borbe žena potisnut i vezano uz to, osvrnut će se i na borbu radnica kao neizostavan dio kada se govori o historijatu osmog marta i ženskoj borbi općenito.

Sanja Kovačević, diplomirana knjižničarka, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, aktivistkinja te članica Faktiva i Radničke fronte
– o tome što nam znači 8. mart danas kao simboličko i konkretno političko mjesto borbe za naša prava, zatim za što se konkretno danas borimo u Hrvatskoj, ali i globalno te kako i zašto je marš dio te borbe. Dat će i nekoliko primjera iz suvremenije povijesti i osvrnuti se na samu organizaciju marša.

Viktorija Ćurlin, studentica ruskog jezika i književnosti i antropologije te članica Inicijative za feministički Filozofski i AUT-a
– fokusirat će se na neke izazove feminizma danas: pitanje (ne)inkluzije marginalnih skupina žena, odnos mainstream feminizma i queer žena, odnos prema nebijelim ženama te će problematizirati kapitalizam, tj. emancipaciju žena u postojećem ekonomskom sistemu.

Tribinu će moderirati Petra Kurtović, studentica filozofije te članica Inicijative za feministički Filozofski i Faktiv-a.

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close