AKCIJA

Projekcije dokumentarnih filmova na Filozofskom fakultetu

 

U srijedu, 18. travnja u KSFF-u održava se još jedna projekcija dokumentarnih filmova, i to Learning to Resist i Street Politics 101, nakon čega će se odviti diskusija i predstavljanje nove inicijative, Udruge studentica i studenata u radu (USSR).

 

Izvor: Facebook

 

Prenosimo vam njihov poziv u cijelosti:

Pridružite nam se u srijedu, 18.4. u 19h u KSFF-u na projekciji dokumentarnih filmova te na diskusiji kasnije.

LEARNING TO RESIST
Na 50. obljetnicu globalnog ustanaka 1968. godine odajemo počast pobunjenoj mladosti koja je pomogla pokrenuti stvari u pravome smjeru, a spominjemo i neke suvremene pokrete koje vode studentice i studenti širom svijeta.

STREET POLITICS 101
Na proljeće 2012. studentice i studenti su prosvjedovali ulicama Montreala više od 6 mjeseci protiv povećanja školarina. Prosvjedi i militantne ulične akcije postale su dio svakodnevice. Nekoliko puta su tijekom tog proljeća brojevi prosvjednica i prosvjednika dosegli broj od preko stotinu tisuća. Policija je redovito batinala studentice, studente kao i njihove saveznike i uhićivala ih na stotine. Ali svaki put kada je represivni aparat posegnuo za nasiljem, studentski pokret postajao je sve veći i ogorčeniji.
Ovo je priča o tome kako je arogancija vlade podcijenila posvećenu skupinu studenata koji su dugogodišnjom organizacijom postavili temelje za neke od najvećih masovnih demonstracija u povijesti Kanade.

Predstavit ćemo i osnivanje nove inicijative pri KSFF-u, Udruge studentica i studenata u radu (USSR)

Veselimo se vašem dolasku i druženju!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close