AKCIJA

Privrednikova tribina “Kolinda napada s desna”

 

Tribina pod nazivom „Kolinda napada s desna“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 12. juna, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb). Prenosimo detalje. 

Foto: Privrednik

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović javno je podržala održavanje, prema mnogima, protuustavnog referenduma inicijative Narod odlučuje, iako se tim referendumom potiče političko ograničavanje prava manjina. Grabar Kitarović je, unatoč lijepim riječima kojima je pozdravila okupljene na skupu SNV-a u Lisinskom, u vrijeme boravka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatskoj više puta za težak položaj Srba u Hrvatskoj okrivila same Srbe. Susrete sa Željkom Markić pokušala je sakriti od očiju javnosti, kao i razloge svog puta u SAD. Hrvatska je nedavno preuzela predsjedanje Vijećem Evrope i kao jedno od glavnih obilježja svog mandata naglasila zaštitu manjina. Čiju politiku zastupa predsjednica RH kada nastupa u suprotnosti od tih ciljeva i politike Vlade RH koja se usprotivila antimanjinskim inicijativama? Kampanja za reizbor koju je Kolinda Grabar Kitarović započela ima snažna obilježja populističke politike.

O tome što se iza svega toga krije, kakvi su odnosi između premijera i predsjednika bili u prošlosti, kakvo lice predsjednica pokazuje u svijetu, a kakvo u Hrvatskoj, na novoj tribini u Privredniku govorit će Rada Borić iz Nove ljevice, Ivica Đikić, kolumnist Novosti i Tomislav Jakić, savjetnik predsjednika u mandatu Stjepana Mesića, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

 

 

TAGOVI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close