AKCIJA

Tribina “1968.—2018: Realno traženje (ne)mogućeg”

 

U utorak 25. rujna u 19:30 u knjižnici Bogdana Ogrizovića održat će se tribina “Paralelni svjetovi”. Tema tribine je “1968. – 2018.: Realno traženje (ne)mogućeg”, a na njoj će govoriti povjesničari Hrvoje Klasić i Josip Jagić.

Foto: Facebook event “Tribina: Paralelni svjetovi”

Tribina je posvećena 50-godišnjici studentske pobune 1968., odnosno uzrocima i posljedicama “godine koja je promijenila svijet”. Za više informacija o tribini posjetite Facebook event.

“S radošću Vas pozivamo na 87. tribinu “Paralelni svjetovi” u utorak, 25.9., u 19:30 u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.
Tema je 1968. – 2018.: Realno traženje (ne)mogućeg.
Gosti su dr.sc. Hrvoje Klasić, autor knjige “Jugoslavija i svijet 1968.” te povjesničar Josip Jagić. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić, magistar filozofije i dugogodišnji urednik u Nakladi Ljevak.

Ova 87. tribina bit će posvećena 50-godišnjici studentske pobune 1968. i promišljanju o uzrocima i posljedicama “godine koja je promijenila svijet”. Što je danas ostalo od poznate pariške parole: “Budimo realni – tražimo nemoguće”?

Na tribini ćete moći po promotivnoj cijeni kupiti knjigu “Jugoslavija i svijet 1968.” prof.dr.sc. Hrvoja Klasića, istaknutog povjesničara i profesora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Osim najširoj publici, ova će knjiga poslužiti i kao vrijedna literatura znanstvenicima, studentima humanističkih znanosti, ali i kao poticaj daljnjem istraživanju suvremene hrvatske povijesti.

Dođite kako bismo razgovarali i zajedno promišljali o povijesti koja određuje našu budućnost.

Veselimo se Vašem dolasku!”

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close