AKCIJA

16. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL: POBUNJENA ŽELJA

 

Ovogodišnji, 16. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL: POBUNJENA ŽELJA, održava se od  2. do 9.12.2018. u Zagrebu, odnosno od 6. do 9.12. u Rijeci. 


Festival (i popratni programi) se održava u prostorima Kina EUROPAKina TuškanacArt-kina Croatia, kluba MAMA ZagrebKluba MočvaraBookseGalerije Nova, Centra za integraciju izbjeglica Dubrava, Klasične Gimnazije Zagreb, Medijateke francuskog instituta. Organizatori su Multimedijalni institut i Udruženje za razvoj kulture.


►PROGRAM I RASPORED: http://bit.ly/2Tr2Te8
►Ulaz na sve programe i projekcije festivala je slobodan.

Filmski program uključuje četrdesetak igranih i dokumentarnih naslova — publika će imati priliku premijerno pogledati neke od najzanimljivijih umjetničkih filmova godine. Upravo na ovogodišnjem HRFF-u svoje hrvatske premijere imat će zapaženi domaći autori, kao i oni iz regije. Tematski okvir ove je gpdine naslovljen “Pobunjena želja”, čime u filmskom i u popratnom programu organizatori reagiraju na sve pokušaje zabrane i razne “ne može” kojima smo svakodnevno bombaradirani,  predstavljajući tijela i misli koje su nepokorne i koje se ne daju impresionirati demagoškim pozivom na red i zakon. Prezentiraju  želju koja se ne miri s postojećim stanjem stvari i koja kaže da je jedan drugačiji svijet moguć.

Najvažniji segment popratnog programa Festivala i ove godine jest Revija malih književnosti: Pobunjena želja (Magreb), u suradnji s književnim klubom Booksa i Revijom malih književnosti, a održat će se u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku. Nakon što su 2017. u Hrvatskoj gostovali autori s istočnog Mediterana, ove godine se predstavljaju zemlje Magreba.

HRFF ima zadovoljstvo ove godine po prvi put ugostiti te uživo predstaviti Pussy Riot u Zagrebu, koje će izvesti svjetsku premijeru svog performansa “Riot Days” u potpuno novom aranžmanu i s novom postavom. Ulaznice u prodaju kreću u srijedu 21.11. u 11:00 putem entrio.hr. Dio prihoda od ulaznica ide za Zakladu Solidarna u fond za ad hoc inicijative za promociju i zaštitu reproduktivnih prava žena. Organizatori: GONGKlub Močvara/Udruženje za razvoj kulture “URK”, MAMA ZagrebSolidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost.

Popis filmova 16. Human Rights Film Festivala:
Goran Dević: Na vodi
Jean-Luc Godard: Kaleidoskop
Maria Augusta Ramos: Proces
Adina Pintilie: Ne diraj!
Josephine Decker: Madelineina Madeline
Lola Arias: Uprizorenje rata
Melika Bass: Stvorenje pored tebe
Ana Hušman: Soba za dan
Alexandra Gerbaulet: Spavačica
Jane Magnusson: Bergman – jedna godina, jedan život
Gaston Solnicki: Introduzione all’oscuro
Želimir Žilnik: Najljepša zemlja na svijetu
Abbas Fahdel: Yara
Jodie Mack: Velika bizarnost
Nikolina Bogdanović: Mjesto odakle vam pišem pisma
Eva Stefani: Rukopis
Khalik Allah: Crna mater
Tsai Ming-liang: Tvoje lice
Rithy Panh: Grobovi bez imena
Damir Čučić: Ljetnikovac
Sergej Loznica: Dan pobjede
Mariano Llinas: Cvijet
Marguerite Duras: Negativne ruke
Marguerite Duras: Nathalie Granger
Robert Greene: Bisbee 1917.
Ivan Salatić: Ti imaš noć
Igor Bezinović: Lovettovi
Corneliu Porumboiu: Beskonačni nogomet
Deborah Stratman: Optimizam
Filipa César: Kletva trake
Chantal Akerman: News from Home
Claude Lanzmann: 4 sestre
Claire Denis: Misija: duboki svemir
Dominga Sotomayor: Prekasno da umreš mlad
Hu Bo: Čovjek u bunaru
Hu Bo: Slon u sobi
Appichatpong Weerasethakul: Plavo
Shevaun Mizrahi: Daleko sazviježđe
Christian Stracke: Bordel Deutschland
Zuzana Limova: Između nas
Mohamed Amin Benamraoui: Zbogom, Carmen
Moritz Riesewieck: Čistači
Oleg Sentsov: Gamer
Markus Imhoof : Eldorado

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close