AKCIJA

Makroorganizmi: promocija pjesničke knjige Bojana Krištofića

 

Pozivamo vas na promociju prve pjesničke knjige “Makroorganizmi” člana Mreže antifašistkinja Zagreba Bojana Krištofića. Vidimo se u četvrtak, 17. siječnja u 19 sati u zagrebačkoj Booksi!

Foto: dizajn Sven Sorić,
tipografija Gabor (Lana Grahek)

U četvrtak, 17. siječnja u 19 h, u središnjem zagrebačkom javnom prostoru za književnost — Booksi, bit će održano predstavljanje prve pjesničke knjige Bojana Krištofića “Makroorganizmi” (Jesenski&Turk, 2018.), dobitnika Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2017. Književni natječaj za Nagradu PS zajednički organiziraju udruge Kultipraktik (odgovorna i za veoma cijenjenu Nagradu Prozak / Na vrh jezika te istoimeni književni festival) i ZaPis (organizatorica KaLibar Bestivala, jedinog zadarskog literarnog festivala u sklopu kojeg se Nagrada PS i dodjeljuje od 2016.). “Makroorganizmi” su objavljeni na samom kraju rujna 2018. i dosad su bili predstavljeni na KaLibru te se nakon troipolmjesečnog razdoblja šuljanja kroz knjižare i ruke čitatelja/ica napokon promoviraju u autorovom rodnom gradu.

Na promociji će biti moguće nabaviti knjigu po prigodnoj cijeni, kao i ranije Bojanove samoizdate “The Bicycle Chronicles” (realizirane u sklopu polugodišnjeg rezidencijalnog boravka na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu 2018.) i “U međuvremenu; u” (kolaboracija s dizajnersko-tiskarskim duom This Town Needs Posters, 2017.).

Knjigu će skupa s autorom predstaviti Kruno Lokotar, književni urednik i kritičar, pokretač udruge Kultipraktik i jedan od osnivača te član žirija Nagrade Post scriptum (uz Stanislavu Nikolić Aras, Želimira Periša i Adrijanu Vidić) te Lucija Butković, mlada pjesnikinja, književna kritičarka i dobitnica Nagrade Na vrh jezika godine 2016.

Vidimo se u Booksi!

 

O AUTORU:

Bojan Krištofić (1987.) magistrirao je dizajn vizualnih komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2012. Bio je dugogodišnji član uredništva Zareza, te je o dizajnu, suvremenoj umjetnosti i vizualnoj kulturi kao kritičar pisao za mnoge hrvatske i regionalne magazine i portale, a surađivao je i na emisijama i programima Hrvatske radiotelevizije.

Godina 2012.—2014. stručno se osposobljavao u Hrvatskom dizajnerskom društvu kao asistent voditelja HDD galerije Marka Goluba te je sudjelovao u organizaciji Dana D, međunarodnog festivala dizajna, da bi od 2015. do 2017. bio zaposlen u Superstudiju Croatian Design Superstorea, gdje je pak bio i član organizacijskog tima festivala Design District Zagreb, za što je skupa s kolegama/icama nagrađen Velikom nagradom HDD-a na Izložbi hrvatskog dizajna 1516. Tijekom rada u Superstudiju Ire Payer profilirao se u dizajnera knjiških naslovnica, među kojima se ističe naslovnica romana “Ciganin, ali najljepši” Kristiana Novaka (Oceanmore, 2016.), dok danas redovito surađuje s izdavačkom kućom Fraktura.

Svoje radove u području dizajna i ilustracije izlagao je na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, dok je kao kustos sezone 2013./14. samostalno postavio izložbu “(Est)etika nacionalizma: dizajn za turbo-folk”, koja je obišla Zagreb, Beograd, Skopje i Mostar. Recentno je u koautorstvu s dizajnerom i arhitektom Svenom Sorićem te u produkciji HDD-a kurirao izložbu “Tko radi scenu? — dizajn za nezavisnu glazbu u Hrvatskoj 2011.—2018.”, dosad postavljenu u HDD galeriji i Domu mladih / MKC-u Split (u suradnji s udrugom Mavena — 36 njenih čuda). Bojan je član HDD-a, Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA-e), nevladine udruge Mreža antifašistkinja Zagreba i umjetničke organizacije Atelieri Žitnjak, čiji galerijski program vodi otpočetka 2019.

“U međuvremenu; u”, nagrađeni rukopis prvog ciklusa knjige “Makroorganizmi”, pojavio se 2017. kao DIY izdanje u ograničenoj nakladi, nastalo u suradnji s dizajnerima i arhitektima Svenom Sorićem i Hrvojem Spudićem (This Town Needs Posters) te predstavljeno izložbom i čitanjem u Galeriji Siva zagrebačkog Autonomnog kulturnog centra Medika.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close