AKCIJA

Solidarno s drugovima iz Velike Britanije

 

Za ljevicu Velike Britanije 9. prosinca 2018. održale su se jedne od najvećih i najvažnijh protudemonstracija prošle godine. Kao odgovor na fašističke demonstracije u organizaciji Tommyja Robinsona i desničarske stranke UKIP uz potporu fašista iz DFLA-a, na protudemonstracijama u Londonu okupilo se više tisuća organiziranih antifašista uz brojnu potporu sindikalista, lijevih političkih stranaka i građana i građanki.

 

To je reakcija na demonstracije u potporu Brexitu, rasističkoj antiimigratskoj politici i fašizaciji britanskoga društva. U zadnjih nekoliko godina fašizam u Britaniji jača jednako kao u ostatku Europe i svijeta. Bauk imigrantske krize, mit o islamizaciji bijele i kršćanske Europe te obrana njenih vrijednosti i granica na jednak način povezuje sve desne radikale u Europi.

 

Odgovor antifašista bio je i više nego odgovarajući – brojniji, glasniji i puno bolje organizirani predstavljali su problem ne samo za sve fašiste na ulicama Londona toga dana nego i za državni represivni aparat koji je i ovoga puta išao ruku pod ruku s fašistima. Dok je radikalnim desničarima omogućeno prosvjedovanje i isticanje desničarskih simbola, antifašisti su suočeni s napadima policije i pokušajima da se njihova blokada fašista zaustavi. U napadu policije na drugarice i drugove antifašiste uhićena su tri drugara koje čeka suđenje i suočavanje s optužbama da su napali policijske službenike.

 

I ovoga puta se moramo solidarizirati s drugaricama i drugovima iz Londona jer njihova borba je borba svih nas – ne smijemo dopustit širenje radikalnih desnih ideja, ne smijemo dopustiti napade i lažne optužbe i ne smijemo dopustiti da fašisti i rasisti koriste svoju mržnju i krizu granica i kapitalizma za napad na one najslabije i najpotlačenije u našem društvu!

SF-SN

Drugove možete prilogom podržati na ovoj poveznici: https://www.gofundme.com/antifascism-is-not-a-crime?fbclid=IwAR3lpBXDJV8jF3QqYdTwwucJgSE3tgFw0-edQvtzjRFDsxnSIv1XrCO_oAo

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close