AKCIJA

Protiv političke represije — izvještaj s prosvjeda

 

U srijedu 30. siječnja održao se prosvjed “Protiv političke represije” u organizaciji Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju, Mreže antifašistkinja Zagreba, Radničke fronte, Radničkog portala te Socijalističke radničke partije Hrvatske.

Pred stotinjak okupljenih oganizatori su adresirali probleme vezane uz slučaj Filipa Drače, koji je uhapšen zato što je na spomenk Frani Tuđmanu nacrtao srp i čekić, ali i problem nereagiranja vlasti na rušenje ili oštećivanje većeg broja spomenika Narodnooslobodilačkoj tijekom devedesetih godina, ali i danas.

Okupljenima su se obratili Sandra Kasunić iz Antifašističkog vijesnika, Dimitrije Birač s Radničkog portala te Katarina Peović iz Radničke fronte. Zahtijevalo se da se smjesta obustave postojeća politička i policijska represija, hajka i linč, da nadležne institucije započnu s procesuiranjem i kažnjavanjem odgovornih za uništenje spomenika Narodno-oslobodilačke borbe te da Državno odvjetništvo smjesta odbaci optužnicu protiv Filipa Drače.

 

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close