AKCIJA

Radio Borba 15.1. & 5.2. 2019. — Zoran Senta (DAF) i Reich + Benjamin

 

Otpočetka ove godine naša mala radijska redakcija proizvela je dvije emisije Radio Borbe koje ovaj put dijelimo u jednom članku, a slušamo se opet na Radiju Student (100.5 Mhz!) u utorak, 19. veljače u 12:15 h. U prvoj emisiji 2019. ugostili smo filozofa i publicista Zorana Sentu, pokretača zagrebačke anarhističke nakladničke kuće DAF, dok smo u drugoj, između ostalog, čitali uvodne ulomke Masovne psihologije fašizma Wilhelma Reicha (1933.) te eseja o posljednjim danima u životu Waltera Benjamina. Ista frekvencija, ista borba!

 

 

Radio Borba: Zoran Senta / DAF, 15.1.2019.

Borba je ovaj put ugostila Zorana Sentu, izdavača, povjesničara umjetnosti, filozofa, anarhista… Razgovarali smo o DAF-u, izdavačkoj kući koju vode Zoran, njegova supruga i njihov pas.
https://www.daf.hr/o-daf-u

Slušali smo The Idles i Fontaines DC.

Uredili i vodili Bojan i Luka. Realizirao Ivan.

Emisiju poslušajte na playeru ispod ili na ovom linku.

Radio Borba: Reich / Benjamin, 8.2.2019.

U ovoj emisiji pripremili smo vam izvještaj s prosvjeda Dosta je rezova!, najavu i poziv za Političku školu za umjetnike i sve zaintereseirane (u organizaciji [BLOK]-a, lokalne baze za osvježavanje kulture), a na kraju kraći čitateljski blok. Čitali smo predgovor Masovnoj psihologiji fašizma Wilhelma Reicha (1933.) i govorili o posljednjim danima u životu Waltera Benjamina.

Uredili i vodili Bojan i Luka. Realizirao Ivan.

Slušali smo The Idles i Silviu Perez Cruz.

Ista frekvencija, ista Borba!

Emisiju poslušajte na playeru ispod ili na ovom linku.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close