AKCIJA

Radio Borba 19. 3. 2019. — Istra ti materina!

 

Radio Borba donosi kratki pregled aktualnih inicijativa na istarskoj alternativnoj sceni.

autor plakata i fotografije: Oleg Morović

Razgovarali smo s Martom Baradić o gerilskom putujućem Kinu Katarina. Kako su organizirane prve projekcije filmova? Zašto je bitan prostor na kojem se održavaju projekcije? Zatim, s Martom smo govorili i o Kasarni, dugovječnom prostoru nezavisne kulture u Fažani, koji upravo širi svoj program prema različitim vrstama umjetničkog stvaralaštva koje ranije tamo nisu bile toliko zastupljene. Kino Katarina i Kasarna Fažana imaju svoje proizvođače sadržaja, baš kao i publiku. U tom smislu ni Radio Rojc se ne razlikuje od ranije spomenutih inicijativa. O pulskom radiju zajednice starom malo više od godinu dana popričali smo s jednim od njegovih pokretača, Branimirom Slijepčevićem Bradom, dobrim duhom Društvenog centra Rojc i pulsko-istarske civilne kulture.

Uredili i vodili Bojan i Luka. Realizirao Andrija.
Ista frekvencija, ista Borba!

Emisiju poslušajte ovdje ili putem linka.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close