AKCIJA

Poziv na konferenciju “Dobra ekonomija i energija”

 

Objavljen je program Međunarodne konferencije “Dobra energija i ekonomija” koja će u kinu Tuškanac 31. svibnja okupiti brojne domaće i europske stručnjakinje, istraživače, praktičarke, donositelje odluka, društvene poduzetnice, inovatore, aktivistice i entuzijaste iz područja energetike, solidarne ekonomije i progresivnih javnih politika .

Foto: Program konferencije “Dobra energija i ekonomija”

Obnovljivi izvori energije, solidarna ekonomija, prehrambeni suverenitet, klimatske promjene i energetski održive zadruge teme su koje će obilježiti glavni program međunarodne konferencije „Dobra energija i ekonomija” koji je na rasporedu u petak 31. svibnja, a odvijat će se u kinu Tuškanac u Zagrebu.

Na nizu panela, rasprava i radionica o tim važnim temama razgovarat će predstavnici gradova iz Europske unije i regije zapadnog Balkana te vodećih energetskih zadruga iz cijele Europske unije, kao i brojni domaći i europski stručnjaci, istraživači, praktičari, donositelji odluka, društveni poduzetnici, inovatori, aktivisti i entuzijasti iz područja energetike, solidarne ekonomije i progresivnih javnih politika. Također, bit će predstavljeni novi ekonomski modeli i najbolji primjeri prakse demokratizacije u području energetike iz europskih gradova i regija, s naglaskom na suradnju s lokalnim vlastima u realizaciji projekata obnovljivih izvoraenergije te dobrobiti koje takva suradnja donosi lokalnoj zajednici.

Program konferencije koji se odvija u petak u kinu Tuškanac otvoren je za javnost, uz obaveznu prethodnu prijavu. Prijave su moguće putem poveznice: http://tiny.cc/8r9l6y 

U Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) održat će se ZEZ-ove paralelne radionice dobre energije: „Uspješna provedba klimatskih i energetskih planova u suradnji s lokalnim energetskim zadrugama – iskustva Sporazum gradonačelnika (CoM) u Hrvatskoj i na Balkanu“ te „Iz teorije u praksu: Korištenje paketa EU-a za čistu energiju kako bi se stvorili okviri za građane, energetske zadruge i lokalne vlasti“, a više informacija o cjelokupnom programu možete pronaći na web stranici: www.zez.coop

 Međunarodnu konferenciju „Dobra energija i ekonomija“ organiziraju Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s njihovim europskim parterskim mrežama: Europskom federacijom energetskih zadruga – RescoopTransform Europe i Europskom mrežom solidarne ekonomije – RIPESS. U sklopu trodnevne konferencije bit će održana i 6.generalna skupština Europske federacije energetskih zadruga – REScoop.eu.

Program konferencije u .pdf formatu možete preuzeti OVDJE.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close