AKCIJA

Radio BAZA, trodnevna radio postaja

 

Treću godinu zaredom u eteru Adžijine 11, radijska autorica Ljubica Letinić i kustoski kolektiv BLOK okupljaju umjetnice, radiofoničare, istraživačice, aktiviste i glazbenike u zajedničkoj proizvodnji kritičkog i obrazovnog programa, umjetničkih i radiofonijskih eksperimenata. Ovoga puta u trodnevnom izdanju, no s istom misijom: Radio BAZA oživljava najstariji elektronički medij kao prostor feminističkog povijesnog nasljeđa.

 

dizajn: Dario Dević / izvor: BLOK

Ljubica Letinić i BLOK: Radio BAZA
trodnevna radio postaja

13.15. 6. 2019. od 18 h / 93.9 MHz, emitiranje iz Adžijine 11

“Treću godinu zaredom u eteru Adžijine 11 okupljamo umjetnice, radiofoničare, istraživačice, aktiviste i glazbenike u zajedničkoj proizvodnji kritičkog i obrazovnog programa, umjetničkih i radiofonijskih eksperimenata. Ovoga puta u trodnevnom izdanju, no s istom misijom: Radio BAZA oživljava najstariji elektronički medij kao prostor feminističkog povijesnog nasljeđa.

Inspirirani stihom “teško mi je, podivljala sam ko Siouxi” pjesnikinje Marije Andrijašević program započinjemo diskusijom o feminističkoj povijesti popularne glazbe. Tko čini feministički kanon popularne glazbe? Koji žanrovi njime dominiraju i zašto? Kako na njega utječe popularizacija feminizma? U studiju Divan u četvrtak će raspravljati Dijana Grubor, Domagoj Kučinić, Jordi Ilić i Nina Maštruko, dok će radio valove zaposjesti Kim Gordon, Joan Jett, Jenny Hval, Princess Nokia i mnoge druge.

U petak u Bazi divanimo upravo s Marijom Andrijašević, muziciramo uživo s Ivanom Starčević, All Stars Bandom i Radiofonskim kolektivom te čitamo proletersku poeziju iz 1930-ih.

S Trešnjevke se u subotu odjavljujemo  Trešnjevkom. Iz lista Glas Trešnjevke saznat ćemo kako su radnici, bježeći od loših gradskih stambenih uvjeta, utemeljili današnju Trešnjevku. Čut ćemo tko su bili i s kojim su se problemima suočavali prvi prodavači na Trešnjevačkoj tržnici, a iz osvrta na izložbu Udruženja umjetnika Zemlja doznat ćemo i što su Trešnjevčani mislili o onodobnoj građanskoj umjetnosti. Iz međuraća uz zvukove sanisinta, sintesajzera koji je patentirao Trešnjevčanin Saniboj Žugić, selimo u kasne sedamdesete. O Sanibojevim glazbenim eksperimentima u studiju Divan više će nam ispričati Anamarija Žugić i Višeslav Laboš.

Slušajte nas na 93,9 Mhz!”

Program Radija BAZA:

ČETVRTAK, 13. 6. 2019.
18:0020:00 / Crtice iz feminističke povijesti popularne glazbe, slušaonica i diskusija / sudjeluju: Barbara Gregov, Dijana Grubor, Jordi Ilić, Domagoj Kučinić i Nina Maštruko

PETAK, 14. 6. 2019.
18:0020:00 / Izbor proleterske poezije iz međuratnog razdoblja / Pjesnikinja u studiju: Marija Andrijašević, poezija i razgovor / Glazba uživo: Ivana Starčević i All Stars Band uz glazbenike Radiofonskog kolektiva

SUBOTA, 15.6. 2019.
18:0020:00 / Trešnjevka u međuraću: povijesni fragmenti / Elektronička Trešnjevka, slušaonica i razgovor s Anamarijom Žugić i Višeslavom Labošem

koncept: Ljubica Letinić i BLOK
sudjeluju: Ljubica Letinić i Radiofonski kolektiv (Dinko Tomaš Brazzoduro, Davor Iljadica, Martin Ljudevit Mandir, Maro Market, Srđan Nogić, Andreja Pančur, Dalibor Piskrec, Damir Prđun, Ivana Starčević) i BLOK: Jelena Božić, Barbara Gregov, Dunja Kučinac, Vesna Vuković
gostuju: Marija Andrijašević, Dijana Grubor, Jordi Ilić, Domagoj Kučinić, Višeslav Laboš, Nina Maštruko i Anamarija Žugić
financijska podrška: Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.

Izvor vijesti: BLOK Lokalna baza za osvježavanje kulture

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close