AKCIJA

Fematik u Mami #6: Feminizam za 99%

 

Kao mjesto promicanja kritičkih društvenih pozicija, Klub MaMa u 2019. godini ugošćuje feminističko-marksistički kružok FEMATIK, čitalačku grupu koja više od četiri godine djeluje s ciljem dodatnog samoobrazovanja i afirmiranja teorije politički lijevo orijentiranog feminizma. Fematik #6: Feminizam za 99% održat će se 26. lipnja u 19:00 sati na lokaciji Preradovićeva 18.

Foto: MAMA Zagreb

Kao mjesto promicanja kritičkih društvenih pozicija, Klub MaMa u 2019. godini ugošćuje feminističko-marksistički kružok FEMATIK, čitalačku grupu koja više od četiri godine djeluje s ciljem dodatnog samoobrazovanja i afirmiranja teorije politički lijevo orijentiranog feminizma.

Na posljednjem druženju u MaMi prije ljetnih praznika bavit ćemo se manifestom Feminizam za 99% autorica Tithi Bhattacharya, Cinzie Aruzze i Nancy Fraser koji je objavljen u ožujku ove godine u izdanju Versa. Manifest je odmah nakon izdavanja preveden na mnogobrojne jezike, a prošli je mjesec objavljen i u hrvatskom prijevodu.
Osvrćući se na sve učestalije masovne prosvjede i štrajkove žena unazad nekoliko godine diljem svijeta, autorice u Manifestu pokušavaju artikulirati zahtjeve za 3. feministički val koji bi kao klasna formacija bio jasno usmjeren protiv kapitalističkog ekonomskog poretka.

Za čitanje preporučujemo i sljedeće tekstove autorica Manifesta:
Cinzia Arruzza: From Women’s Strikes to a New Class Movement: The Third Feminist Wave – http://bit.ly/2X5K2d7
Nancy Fraser: Contradictions of Capital and Care – http://bit.ly/2WtYLKI
Tithi Bhattacharya: Explaining gender violence in the neoliberal era – http://bit.ly/2WDzwG4

Za obveznu literaturu javiti se na adresu lina.gonan@pm.me

Ostale informacije pronađite na Facebook eventu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close