AKCIJA

Podrška štrajku!

 

Učitelji i učiteljice, profesori i profesorice, domari i domarke, spremači i spremačice, svi radnici i radnice koji sudjelujete u obrazovnom procesu – uz vas smo!

Danas je prvi dan generalnog štrajka u osnovnim i srednjim školama započet 10. listopada kao cirkularni štrajk. Štrajkate već više od mjesec dana, usprkos ovoj Vladi, usprkos društvu u kojem se sustavno radi na uništavanju solidarnosti, usprkos medijskim spinovima. Mi smo uz vas!

Nismo uz vas jer zaslužujete dva posto povećanja osnovice plaća, 300 kuna više ili izjednačavanja osnovice s ostalim javnim i državnim službenicima. Uz vas smo jer zaslužujete sve što vam ovo društvo može pružiti! Zaslužujete veće i više plaće, smanjenje administracije, vraćanje dostojanstva struci. Zaslužujete sve što ovo društvo može zamisliti.

Svjedoci smo medijskih spinova u kojima se pokušavala “razotkriti” vaša “stvarna plaća”. Kao da je 6.000 ili 7.000 kuna plaće dovoljno u društvu u kojem sve manji broj ljudi može kupiti vlastitu nekretninu, plaćati rente koje idu u nebo, cijene hrane koje rastu ili liječiti se u sustavno devastiranom zdravstvenom sektoru. Ne pristajmo na takve spinove! Činjenica da netko radi za manje, ne znači da se od takve plaće može živjeti. Zaslužujete više! Zaslužujemo više!

Hvala vam jer ste nam pokazali da se može. I jer to još pokazujete! Hvala vam što ste nam pokazali da je solidarnost još moguća u društvu u kojem nas konstantno vraćaju u prošlost, umjesto da gledamo u budućnost. Hvala vam jer se ne borite za sebe, nego za nas.

Ne pristajte na ucjene, ne pristajte na medijske spinove. Usta su nam puna prava djece kada propuštaju tri dana nastave, ali nisu kada silovatelje puštaju na slobodu, kada naši mladi odlaze, kada se krade, kada se ubija. Borbom za radnička prava djeci pokazujemo da je drugačiji svijet moguć!

Puna su nam usta dječjih prava kada propuštaju tri dana nastave, ali se ne pitamo tko će toj djeci predavati za dvije, tri ili pet godina, kada u ovoj uništenoj državi ne ostane učitelja i profesora jer su otišli u irska i njemačka skladišta i kafiće. Borbom za radnička prava svima pokazujemo da je drugačije društvo moguće!

Mi smo uz vas i pozivamo sve druge – roditelje, radnike, penzionere, nezaposlene, studente, učenike – da stanu uz vas jer jedino se zajedno i u solidarnosti možemo izboriti za drugačije društvo jer drugačije društvo je moguće!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close