AKCIJA

Promocija “Antifašističkog vodiča za ljepši svijet”

 

Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe poziva vas u petak 31. siječnja 2020. godine u 19 sati, u prostorijama Privrednika, Preradovićeva 18/1, Zagreb, na tribinu Fašizam nije samo povijesna prijetnja: Promocija “Antifašističkog vodiča za ljepši svijet” na kojoj će povodom izdavanja Antifašističkog vodiča razgovarati o različitim fašističkim i autoritarnim tendencijama u našem društvu te kako im se suprotstaviti.

Foto: RLS

Antifašistički vodič je rezultat kolektivnih napora desetak autorica i aktivistkinja iz različitih organizacija i zemalja koje u njemu adresiraju neka od ključnih teorijskih i praktičnih problema vezanih uz politike antifašizma – funkcioniranje fašizma, feminizam, anticiganizam, ultra konzervativci, anti-radničko i anti- sindikalno djelovanje, samoorganiziranje, popularna kultura u antifašizmu, agitprop, itd…

Promocija je zamišljena kao tribina koju će moderirati Nikola Vukobratović – bivši urednik na bilten.org i sadašnji istraživač Arhiva Srba u Hrvatskoj.  Na tribini će govoriti dr.sc. Rastko Močnik – sociolog i redovni profesor Sveučilišta u Ljubljani, Tamara Opačić – urednica Novosti, Zoran Restović – predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Šibenik te Katarina Peović – kandidatkinja za predsjednicu na nedavnim predsjedničkim izborima.

Nakon uvodnih riječi održat će se drugarska rasprava o različitim iskustvima i pristupima zajedničkoj borbi. “Antifašistički vodič za ljepši svijet” je, kao i svaka publikacija RLS SEE, besplatan te svoj primjerak možete uzeti na promociji.

Sve informacije o događaju pratite na Facebook eventu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close