AKCIJA

Projekcije filma “Ja bi’ da to imam doma”


Po završetku online izdanja 14. Vox Feminae Festivala pozivamo publiku da nam se uživo pridruži na projekcijama filma Ja bi’ da to imam doma nastalog u produkciji K-zone u sklopu projekta Radnopravnost svima!. Projekcije će se u periodu od srijede, 27. svibnja do nedjelje, 31. svibnja održavati u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb).

Foto: Voxfeminae

JA BI’ DA TO IMAM DOMA

R: Ana Opalić i Noah Kraljević

Hrvatska / 2020. / dokumentarni film / 30′

U dokumentarnom filmu Ja bi’ da to imam doma 9 protagonista i protagonistkinja progovara o svojim iskustvima s doživljenim bullyingom, diskriminacijom i nasiljem. Ideja filma bila je okupiti pripadnike i pripadnice LGBTI zajednice u najširem smislu – tako da su zastupljena “sva slova akronima” te osobe različite dobi i iskustava – osobe koje su doživjele vršnjački bullying i nasilje zbog svog rodnog identiteta i izražavanja, osobe koje su doživjele obiteljsko nasilje zbog svoje seksualne orijentacije, osobe koje su doživjele fizičke napade na javnim mjestima te osobe koje su zbog neprihvaćanja okoline pokušale suicid. Film progovara i o drugim temama kao što su odrastanje, odnos s roditeljima te coming out i posljedično (ne) prihvaćanje okoline.

Nakon projekcije filma održat će se razgovor s redateljima filma Anom Opalić i Noom Kraljevićem te scenaristicom Eminom Herman. Film je nastao u sklopu projekta Radnopravnost svima!, koji za cilj ima doprinijeti zaštiti prava i suzbijanju diskriminacije LGBTI osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju kroz razvoj i implementaciju edukacijskih modela i alata, razmjenu znanja te poticanje suradnje između sindikata, poslodavaca i organizacija civilnog društva kao i podizanje svijesti o radničkim pravima među LGBTI zajednicom.


O AUTORIMA

Ana Opalić dubrovačka je fotografkinja, snimateljica i redateljica koja se u svojem radu često fokusira na LGBTI pitanja. Kao snimateljica Opalić je radila na dokumentarnom filmu Diane Budisavljević Nije ti život pjesma Havaja, a s Noom Kraljević režirala je film Još jednom. Članica je queer bendova U pol’ 9 kod Sabe i Ti, ja i moja mama.

Noah Kraljević je snimatelj, montažer i redatelj koji već 14 godina radi u produkciji K-zone (Vox Feminae Festival). Kao montažer radio je na filmu Jezik, rod i spol, a s Anom Opalić režirao je film Još jednom. Jedan je od suosnivača udruge TransAid, a zbog svog doprinosa zajednici na Povorci ponosa 2014. godine proglašen je LGBT osobom godine.


RASPORED PROJEKCIJA

Srijeda, 27. svibnja
Pretpremijera u 18:30
Premijera u 21:00

Četvrtak, 28. svibnja
Projekcija u 18:30
Projekcija u 21:00

Petak, 29. svibnja
Projekcija u 18:30
Projekcija u 21:00

Subota, 30. svibnja
Projekcija u 17:00
Projekcija u 19:30

Nedjelja, 31. svibnja
Projekcija u 17:00
Projekcija u 19:30

Sve projekcije su besplatne, ali je zbog ograničenog broja posjetitelja/ica uslijed epidemije koronavirusa potrebno rezervirati broj željenih mjesta najkasnije 48 sati prije projekcije. Rezervacija se vrši na e-mail adresi emina@voxfeminae.net (naslov maila: REZERVACIJA ULAZNICA).

Više informacija pronađite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close