AKCIJA

Ponosna pobuna: antifa druženje i kviz


Dana 22. 6. 1941. u šumi Brezovica kod Siska osnovan je Prvi sisački partizanski odred te se taj datum obilježava kao početak antifašističke borbe u Hrvatskoj protiv tada aktualne fašističke i nacističke ideologije. Dan antifašističke borbe se u Hrvatskoj obilježava 22. 6. od 2002. godine.

Danas je antifašizam politički pokret usmjeren protiv različitih oblika opresije i nasilja u društvu. Baš zbog toga Neformalna inicijativa Ponosni Zagreb bira ovaj dan kao početak javnih događaja i akcija kojima želimo obilježiti razdoblje oko obljetnice pobune u Stonewall-u koja je pak simbolički početak borbe za ljudska prava LGBTIQ+ osoba.

Pozivamo te na druženje uz glazbu, kviz o povijesti antifašizma u Hrvatskoj i performans kojim želimo obilježiti Dan antifašističke borbe i početak dvotjednog programa Neformalne inicijative Ponosni Zagreb!

Za glazbenu kulisu i prljanje plesnih cipelica pobrinut će se DJane Ru, friško ime na našoj sceni, s ponešto korisnog iskustva puštanja glazbe na Zbeletronima i privatnim rođendanskim proslavama.

Pridruži nam, ne daj da 22.6. postane još samo jedan neradni dan u lipnju!

Satnica:
20:00 – početak okupljanja
21:00 – performans iznenađenja na Savskom nasipu
21:45 – Antifa kviz
23:00 – 01:00 – DJane Ru

Mjesto: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Vrijeme: 20:00 h – 01:00 h

Druženje i kviz se održavaju u sklopu programa inicijative Ponosni Zagreb koja okuplja neformalnu grupu LGBTIQ+ aktivistkinja i aktivista uz podršku organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava (LGBTIQ+ osoba). Tijekom kraja lipnja i početka srpnja će se u organizaciji inicijative održati niz javnih događaja i akcija kojima novosonovana inicijativa želi obilježiti razdoblje oko obljetnice pobune u Stonewall-u.

Više informacija o događaju pronađite na Facebook eventu.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close