AKCIJA

7. Okolišni filmski festival

Aktivistička grupa Zelena akcija / FoE Croatia poziva vas na sedmi E?! – Okolišni filmski festival koji će se održati od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kino Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Foto: Okolišni filmski festival

Usprkos brojnim krizama i ove smo godine s vama uz bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog iznenađenja! Ponešto za sve ukuse.

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema, od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole, novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika_ca umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene.

Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju Banket, a očekuje nas i jedno iznenađujuće glazbeno otvorenje!

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite na službenoj stranici festivala:
https://okolisnifestival.zelena-akcija.hr/program-2020/

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori, uz Aktivističku grupu, učenici_ce triju škola s područja Zagreba i Zaboka: Klasična gimnazijaŠkola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu – ŠPUD i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – koji su sa svojim mentorima/icama programu doprinijeli svojim kreativnim idejama i radovima.Vidimo se u Kinoteci i u Zelenoj akciji, na razdaljini, ali zajedno! 


Medijski pokrovitelji su: H-AlterKulturpunkt.hrRadio Student i srednja.hr.

Festival je organiziran u sklopu projekta ‘Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti’.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Gledalište će biti organizirano u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Više informacija o događaju pronađite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close