AKCIJA

Vikend klitopismenosti u Zagrebu


Predavanje i radionice dijelom su programa Klitopismenost kojeg udruga Domino provodi već treću godinu, a tijekom ove godine klitorisna karavana, uz Zagreb, putuje i u Pulu u suradnji s inicijativom Proces queer, u Rijeku uz podršku udruge Prostor plus, a krajem rujna klitu iščekuje i Čakovec.

Foto: Queer Zagreb udruga

Vikend Klitopismenosti u organizaciji Domina započet ćemo u subotu, 19. rujna s radionicom up-cyclinga na kojoj će polaznici uz voditeljicu Tanju Blašković naučiti tehniku recikliranja plastičnih vrećica pomoću pegle. Plastične vrećice, jedne od glavnih zagađivača okoliša, polaznici će kolažirati, spajati, te od dobivenog materijala napraviti vlastitu pernicu.
Iste večeri slijedi i radionica izrade bedževa i magneta na kojoj će polaznici proći kroz sve faze izrade raznih veličina bedževa i magneta istražujući njihov subverzivni, aktivistički i edukativni potencijal u svakodnevnom životu. Radionicu vodi Igor Mihovilović.

Tehnološki razvoji unazad dva desetljeća od prešućivanog ‘detalja’ klitoris su iznijele i na istaknute članke medija poput Guardiana. Moć slike učinila je svoje da ono o čemu se šuškalo u stručnim krugovima postane javno dostupna informacija: taj organ sa svim svojim dijelovima veličine je i do 12 centimetara.

U predavanju koje će se održati u nedjelju, 20. rujna prvo ćemo se upoznati s povijesti tematiziranja (i cenzure) klitorisa kao i znanstvenica heroina u borbi za žensko zadovoljstvo, a potom i kako su sonogrami i 3D printeri doveli do toga da umjetnice diljem svijeta stvaraju radove nadahnute oblikom klitorisa. Voditeljica Karla Horvat Crnogaj predavanjem o Tehnološkoj popularizaciji klitopismenosti uvest će nas u projekciju filma Moje ime je klitoris (2019., r: Daphne Leblond i Lisa Billuart Monet).
Dokumentarni film Moje ime je klitoris dijalog je mladih žena o ženskoj seksualnosti. Sa slobodom, hrabrošću i humorom, one dijele svoje iskustvo i priče u želji da promijene svijet oko sebe i afirmiraju pravo žena na informirano seksualno obrazovanje, bez ograničenja i tabua.

Program je besplatan, a za sudjelovanje je potrebna prijava na linku: https://drive.google.com/…/1MtOt1NK2H…/view

Za sva pitanja javiti se možete na: udrugadomino.marketing@gmail.com

Predavanje i radionice dijelom su programa Klitopismenost kojeg udruga Domino provodi već treću godinu, a tijekom ove godine klitorisna karavana, uz Zagreb, putuje i u Pulu u suradnji s inicijativom Proces queer, u Rijeku uz podršku udruge Prostor plus, a krajem rujna klitu iščekuje i Čakovec.

Klitopismenost je dio projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara, kojeg provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom: Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close