AKCIJA

Budućnost na tankom ledu ― online tribina za mlade o klimatskim promjenama


O tome što je 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐝𝐚, što nam donose 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐞 te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarati ćemo u četvrtak 8. listopada u 18 h na online tribini za mlade Budućnost na tankom ledu koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.

Foto: Centar za mirovne studije

Nijedan građanski pokret nije 2019. godine aktivirao toliko prosvjednika_ca kao onaj nastao iz Skolstrejk för klimatet, štrajka za klimu koji se iz Švedske proširio među mladima u cijelom svijetu. Uoči prvog velikog prosvjeda 15. ožujka 2019., mladi su svijetu poslali glasnu poruku:

“Ujedinjeni ćemo ustati dok ne vidimo klimatsku pravdu. Zahtijevamo da svjetski donositelji odluka preuzmu odgovornost i riješe ovu krizu. Zakazali ste u prošlosti. Ako nastavite zakazivati u budućnosti, mi, mladi, ćemo sami napraviti promjenu. Mladi ovoga svijeta su se pokrenuli i nećemo stati.”

O tome što je klimatska pravda, što nam donose klimatske promjene te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarati ćemo u četvrtak, 8. listopada u 18 h, na online tribini za mlade Budućnost na tankom ledu koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije. Na tribini sudjeluju:

Nikola Biliškov, Znanstvenici za klimu
Marija Mileta, Zelena akcija
Hana Matović, Fridays For Future Hrvatska
Teodora Beletić, profesorica i voditeljica eko-odbora Gimnazije Pula

― tribinu moderira: Lana Jurman, Centar za mirovne studije

Vizual za Europski tjedan održivog razvoja izradile su učenice i učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

#BudimoOdrživi
#ESDW2020

Tribina je organizirana u okviru projekta Znanje za održivo djelovanje kojeg provodi Udruga Zelena Istra u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, a koji je financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Projekt sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Više o događaju ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close