AKCIJA

Budućnost na tankom ledu – online tribina za mlade o klimatskim promjenama

O tome što je 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐝𝐚, što nam donose 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐞 te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarati ćemo u četvrtak 8. listopada u 18:00 na online tribini za mlade “Budućnost na tankom ledu” koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.

Foto: Centar za mirovne studije

Nijedan građanski pokret nije 2019. godine aktivirao toliko prosvjednika_ca kao onaj nastao iz “Skolstrejk för klimatet”, štrajka za klimu koji se iz Švedske proširio među mladima u cijelom svijetu.Uoči prvog velikog prosvjeda 15. ožujka 2019., mladi su svijetu poslali glasnu poruku:

“𝑈𝑗𝑒𝑑𝑖𝑛𝑗𝑒𝑛𝑖 𝑐́𝑒𝑚𝑜 𝑢𝑠𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑑𝑜𝑘 𝑛𝑒 𝑣𝑖𝑑𝑖𝑚𝑜 𝑘𝑙𝑖𝑚𝑎𝑡𝑠𝑘𝑢 𝑝𝑟𝑎𝑣𝑑𝑢. 𝑍𝑎ℎ𝑡𝑖𝑗𝑒𝑣𝑎𝑚𝑜 𝑑𝑎 𝑠𝑣𝑗𝑒𝑡𝑠𝑘𝑖 𝑑𝑜𝑛𝑜𝑠𝑖𝑡𝑒𝑙𝑗𝑖 𝑜𝑑𝑙𝑢𝑘𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑢𝑧𝑚𝑢 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑣𝑜𝑟𝑛𝑜𝑠𝑡 𝑖 𝑟𝑖𝑗𝑒𝑠̌𝑒 𝑜𝑣𝑢 𝑘𝑟𝑖𝑧𝑢. 𝑍𝑎𝑘𝑎𝑧𝑎𝑙𝑖 𝑠𝑡𝑒 𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑠̌𝑙𝑜𝑠𝑡𝑖. 𝐴𝑘𝑜 𝑛𝑎𝑠𝑡𝑎𝑣𝑖𝑡𝑒 𝑧𝑎𝑘𝑎𝑧𝑖𝑣𝑎𝑙𝑖 𝑢 𝑏𝑢𝑑𝑢𝑐́𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖, 𝑚𝑖, 𝑚𝑙𝑎𝑑𝑖, 𝑐́𝑒𝑚𝑜 𝑠𝑎𝑚𝑖 𝑛𝑎𝑝𝑟𝑎𝑣𝑖𝑡𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑗𝑒𝑛𝑢. 𝑀𝑙𝑎𝑑𝑖 𝑜𝑣𝑜𝑔𝑎 𝑠𝑣𝑖𝑗𝑒𝑡𝑎 𝑠𝑢 𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑘𝑟𝑒𝑛𝑢𝑙𝑖 𝑖 𝑛𝑒𝑐́𝑒𝑚𝑜 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑖”.

O tome što je 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐝𝐚, što nam donose 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐞 te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarati ćemo u četvrtak 8. listopada u 18:00 na online tribini za mlade “Budućnost na tankom ledu” koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.Na tribini sudjeluju:


 Nikola Biliškov, Znanstvenici za klimu
Marija Mileta, Zelena akcija
 Hana Matović, Fridays For Future Hrvatska
 Teodora Beletić, profesorica i voditeljica eko odbora Gimnazije Pula

Tribinu moderira: Lana Jurman, Centar za mirovne studije.

Vizual za Europski tjedan održivog razvoja izradile učenice i učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

#BudimoOdrživi
#ESDW2020

Tribina je organizirana u okviru projekta “Znanje za održivo djelovanje” kojeg provodi Udruga Zelena Istra u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, a koji je financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Projekt sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Više o događaju ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close