AKCIJA

Promocija fanzina političke škole 2020.


Fanzin koji na kraju ovog obrazovnog procesa predstavljamo u potpunosti su osmislili i pripremili polaznici i polaznice: od izrade pojedinih priloga, preko uredničkog i lektorskog rada i grafičke obrade pa sve do njegove promocije. Promocija je ujedno i prilika za okupljanje svih dosadašnjih generacija polaznika i predavača i svih zainteresiranih.

Foto: BLOK

Naša Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) ove je godine ispratila već petu generaciju polaznika, i to u sasvim osebujnom izdanju. Fanzin koji na kraju ovog obrazovnog procesa predstavljamo u potpunosti su osmislili i pripremili polaznici i polaznice: od izrade pojedinih priloga, preko uredničkog i lektorskog rada i grafičke obrade pa sve do njegove promocije. Promocija je ujedno i prilika za okupljanje svih dosadašnjih generacija polaznika i predavača i svih zainteresiranih.

“Ovaj je Fanzin pripremljen kao mali, neformalni zbornik radova polaznika Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) 2020. Radovi su nastali kao reakcija na širok spektar tema koje je Politička škola obuhvatila, onih koje je spontano otvorila kroz rasprave, ali i onih koje su nametnule jedinstvene okolnosti pandemije. U točno stotinu dana koliko je prošlo od upoznavanja i pripreme za rad u Bazi, druženja i raspravljanja uživo, preko on-line nastave u iščekivanju novog normalnog, do terenskog rada u Drežnici, tema i doživljaja nije nedostajalo, kao što demonstriraju prilozi koji slijede.” (iz uvodnika)

Promocija Fanzina kreće iz BAZE u Adžijinoj 11 kolektivnim performansom-šetnjom do Nove BAZE u Novoj cesti 66 gdje slijedi nastavak programa.

19:00 ― performans i otvaranje
19:30 ― čitanje poezije
20:30 ― razgovor na temu (umjetničkog) rada u vrijeme pandemije
21:30 ―
najkraći koncert polaznice Sare Renar

Između svakog se bloka programa družimo vani, a gosti i sudionici se mole da na razgledavanje Fanzina u prostoru Baze ulaze u grupama po 10 ljudi, kako bismo mogli provoditi epidemiološke mjere.

Polaznici i polaznice Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) 2020: Sineva Burić, Andrea Čeko, Matea Fadiga, Vedran Gligo, Ante Gujić, Josip Ivančić, Helena Janečić, Doria Jukić, Katarina Lukec, Martina Makek, Dunja Maračić, Alen Mikec, Sara Morić, Sonja Prijić, Sara Renar, Hana Sirovica, Jasmina Tokalić, Antonela Tošić, Karlo Vedak, Ratka Višnić, Jovana Vlaisavljević, Toni Zadravec, Vida Zelić

Uredništvo Fanzina: Andrea Čeko, Matea Fadiga, Sonja Prijić, Hana Sirovica, Ratka Višnić, Vida Zelić

― lektura: Matea Fadiga, Katarina Lukec, Sonja Prijić
― dizajn: Sara Renar, Jovana Vlaisavljević
― izdavač: BLOK ― Lokalna baza za osvježavanje kulture

NOVA LOKACIJA:Nova BAZA, Nova cesta 66

EPIDEMIOLOŠKE MJERE:U prostoru može boraviti maksimalno 10 ljudi istovremeno pa računamo na minglanje. Ponesite maske!

Više o programu ovogodišnje Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) saznajte na www.blok.hr

Program financijski podupire Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.Godišnji program BAZE podržava Zaklada Kultura nova. 

Više o događaju pronađite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close