AKCIJA

Odbačena tužba Sveučilišta u Zagrebu protiv urednice maz.hr

foto: portal Novosti

Nakon više od tri godine mučnog pravnog procesa u kojem je Sveučilište u Zagrebu tužilo glavnu urednicu portala maz.hr (Mreže antifašistkinja Zagreba) radi objavljenog demantija na tekst Propadanje rektorovog protektorata, koji demantij je maz.hr objavio još 25.10.2017., Općinski građanski sud u Zagrebu donio je 23.10.2020. presudu u korist tužene glavne urednice portala maz.hr (Mreže antifašistkinja Zagreba), kojom presudom odbija tužbu Sveučilišta, te nalaže Sveučilištu plaćanje parničnog troška glavnoj urednici maz.hr-a.

Malo je reći da nam je iznimno drago radi ovakvog razvoja situacije, te zahvaljujemo i ovim putem našoj odvjetnici Lini Budak koja nas je u cijelom procesu zastupala kao i svim drugarskim organizacijama i medijima koje su nam pružale podršku.

Drugarice, hvala vam, borba se nastavlja!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close