AKCIJA

Muzej susjedstva Trešnjevka: prezentacija za susjedstvo


Više od dvije godine gradili smo temelje budućeg Muzeja susjedstva: prikupljali smo priloge susjeda za naš virtualni fundus, istraživali povijest Trešnjevke, organizirali tematske ture kvartom te tražili moguće prostore i osmišljavali model upravljanja budućim Muzejem. Došlo je vrijeme da vam predstavimo novi web Muzeja i ostale rezultate našeg dosadašnjeg rada te vas pozovemo da nam se pridružite i podržite nas u daljnjem radu na osnivanju kvartovskog muzeja.

Foto: Muzej susjedstva Trešnjevka

Drage susjede i prijatelji,

s veseljem vas pozivamo na predstavljanje projekta ‘Muzej susjedstva Trešnjevka ― izgradnja odozdo’. Više od dvije godine gradili smo temelje budućeg Muzeja susjedstva: prikupljali smo priloge susjeda za naš virtualni fundus, istraživali povijest Trešnjevke, organizirali tematske ture kvartom te tražili moguće prostore i osmišljavali model upravljanja budućim Muzejem. Došlo je vrijeme da vam predstavimo novi web Muzeja i ostale rezultate našeg dosadašnjeg rada te vas pozovemo da nam se pridružite i podržite nas u daljnjem radu na osnivanju kvartovskog muzeja.

Zbog epidemioloških okolnosti, prezentaciju ćemo održati preko platforme Zoom, u četvrtak 26. studenoga u 18 h.

Prezentaciji možete pristupiti putem ove poveznice: https://zoom.us/j/98745032440?pwd=dVp1cUp4czBaWXJHbDF0WFI3akkxZz09

Zbog tehničkih ograničenja, sudjelovanje u online događanju je omogućeno za maksimalno 100 sudionika.

Trešnjevka, kao najstariji i najveći zagrebački kvart, ima bogatu povijest koju su ispisivali prije svega radnici i radnice, doseljenici iz raznih dijelova zemlje, brojni sudionici antifašističkog pokreta te svi oni koji su na Trešnjevki živjeli, radili, školovali se i provodili svoje djetinjstvo i slobodno vrijeme. Svojim radom želimo sačuvati tu povijest, ali i obogatiti današnju Trešnjevku novim kvartovskim mjestom za kulturne programe, druženje i participaciju susjeda. Stoga projekt ‘Muzej susjedstva Trešnjevka ― izgradnja odozdo’ predstavlja prvi korak u pokretanju kvartovskog muzeja zasnovanog na demokratskim načelima, uključivanju zajednice i revalorizaciji baštine istisnute iz službenih narativa.

Veselimo se vašem sudjelovanju!

Više informacija potražite na: www.muzejsusjedstvatresnjevka.org
Ako imate pitanja, pišite nam u inbox ili na blok@blok.hr.

Projekt ‘Muzej susjedstva Trešnjevka ― izgradnja odozdo’ provodi BLOK u partnerstvu s udrugama Centar za mirovne studije, SF:ius i K-zona te Tehničkim muzejem Nikola Tesla. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Više o događaju pronađite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close