AKCIJA

Pravo na lijek ― Europska građanska inicijativa


Potpišite Europsku građansku inicijativu i osigurajte da Europska komisija učini sve što je u njenoj moći kako bi anti-pandemijska cjepiva i tretmani postali globalna javna dobra kojima svatko može besplatno pristupiti!

COVID-19 se širi poput požara. Rješenje mora putovati brže. Nitko nije siguran dok svi nemaju pristup sigurnim i učinkovitim terapijama i cjepivima.

Svi imamo pravo na lijek.

Potpišite Europsku građansku inicijativu i osigurajte da Europska komisija učini sve što je u njenoj moći kako bi anti-pandemijska cjepiva i tretmani postali globalna javna dobra kojima svatko može besplatno pristupiti!

Zajednička stranica kampanje Pravo na lijek / Right2cure: https://noprofitonpandemic.eu/hr/

Naši zahtjevi?

― ZDRAVLJE ZA SVE!

Svi imamo pravo na zdravlje. U pandemiji, istraživanje i tehnologija trebaju se dijeliti široko, brzo, i diljem svijeta. Privatne kompanije ne bi trebale imati moć da odlučuju tko ima pristup liječenju ili cjepivu i po kojoj cijeni. Patenti omogućuju jednoj kompaniji da pomoću monopola kontrolira  esencijalne farmaceutske proizvode. To ograničava njihovu mogućnost primjene i povećava njihovu cijenu za one koji ih trebaju.

― TRANSPARENTNOST!

Podaci o proizvodnim troškovima, javni doprinosi, učinkovitost te sigurnost cjepiva i lijekova mora biti javna. Ugovori između tijela javne vlasti i farmaceutskih kompanija moraju biti javni.

― JAVNI NOVAC, JAVNA KONTROLA!

Porezni obveznici platili su istraživanja i razvoj cjepiva i terapija. Ono što je narod platio treba ostati u rukama naroda. Ne možemo dopustiti da velike farmaceutske kompanije privatiziraju ključnu zdravstvenu tehnologiju koja je razvijena uz pomoć javnih izvora financiranja.

― BEZ PROFITIRANJA OD PANDEMIJE!

Velike farmaceutske kompanije ne bi trebale profitirati na ovoj pandemiji na uštrb ljudskog zdravlja. Kolektivna prijetnja zahtijeva solidarnost, a ne privatno profitiranje. Javno financiranje treba uvijek imati garanciju dostupnosti i priuštivosti. Ne smijemo dozvoliti da velike farmaceutske kompanije zarađuju od novaca iz socijalnog sustava.

Link do potpisa: https://eci.ec.europa.eu/015/public/#/screen/home

FB stranica kampanje: https://www.facebook.com/PravonalijekEGI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close