AKCIJA

Donacije za Banijce i Banijke pogođene potresom


U tijeku je osnivački koordinacijski sastanak humanitarnih inicijativa Banija je naša kuća Srpskog narodnog vijeća, zaklade Solidarna i Crvenog križa. Sastanak se odvija u Petrinji u centralnom stožeru Crvenoga križa.

Foto: SNV

Humanitarna akcija SNV-a Banija je naša kuća okupila je SPC, sve druge organizacije Srba u Hrvatskoj i općinska vijeća, a pomoć stiže i iz Srbije i BiH. Prikupljeno je preko pola milijuna kuna i 27.000 eura, a u suradnji s Crvenim križem i nadležnim službama dostavljaju se šleperi s građevinskim materijalom i 72 stambena kontejnera.

Samo tijekom jučerašnjeg dana akcija je uz pomoć HV-a i u koordinaciji sa Stožerom isporučila donaciju Grada Beograda i to u vidu kontejnera koji su dodijeljeni nastradalima obiteljima u petrinjskim selima Šušnjar, Jabukovac i Donja Pastuša.

U okviru humanitarne akcije SNV-a Banija je naša kuća u Zagrebačkoj banci otvoren je multivalutni račun na koji se primaju uplate za humanitarnu pomoć koja je u ovom trenutku neophodna Banijcima i Banijkama pretežito iz ruralnih područja. Detalji na linku u nastavku https://snv.hr/donacije-za-banijce-i-banijke-pogodene-potresom/.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close