AKCIJA

Spomenik ostaje!


Lokalna vlast u Perušiću već mjesecima nastoji iz središta mjesta izmjestiti spomenik poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata i Španjolskog građanskog rata.

HDZ-ova općinska vlast u Perušiću već mjesecima nastoji izmještanjem spomenika zatrti sjećanje na antifašističku povijest toga kraja. Načelnik se oglušio na građansku inicijativu koja se protivila izmještanju spomenika kao i na međunarodnu peticiju koja je pokrenuta s istim ciljem.

Međutim, kako je arhivskim istraživanjem utvrđeno da je spomenik u Perušiću ujedno i kosturnica, njega nije moguće micati bez prethodne suglasnost nadležnog Ministarstva.

Savez antifašističkih boraca i antifašista stoga je uputio dopis Općini Perušić u kojem izražava jasno protivljenje izmeštanju spomen-kosturnice.

Spomenik ostaje u parku!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close