AKCIJA

Solidary, Analysis, Action ― konferencija Europske ljevice


Sredinom ožujka održana je konferencija Europske ljevice pod nazivom No Pasaran: Solidarity, analysis, action – how we fight the far right.


Na video konferenciji izlaganja su održali članovi lijevih pokreta i političkih stranaka iz više europskih zemalja. Izlagači su istaknuli kako u brojnim europski zemljama poput Portugala, Italije, Španjolske i Švedske otvoreno fašističke ili rasističke političke opcije i dalje jačaju te šire svoje mreže utjecaja.

Poseban je naglasak stavljen na Poljsku u kojoj vladajući PiS nastavlja s provođenjem krajnje retrogradnih politika, ali u kojoj se u kontekstu borbe za obranu ženskih prava jasno očituje kontinuitet masovnog otpora takvim politikama.

Sudionici konferenciju složili su se da je glavni razlog jačanja ekstremno desnih i fašističkih stranaka slabost suvremene ljevice koja ne uspijeva pronaći odgovarajuće modele borbe i koja rijetko djeluje ujedinjeno.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close