AKCIJA

Radio Borba 1.6.’21. – S Ivom Marčetić o stambenim politikama

Za svojevrsni nastavak pretprošle emisije, kada smo s Antonijom Komazlić iz udruge Pravo na grad razgovarali o svježe objavljenom Priručniku za podstanare, pripremili smo druženje s arhitekticom, istraživačicom i aktivisticom Ivom Marčetić, koja je također nedavno objavila knjigu Stambene politike u službi društvenih i prostornih (ne)jednakosti. Knjizi je prethodilo višegodišnje istraživanje u kojem su sudjelovali Komazlić i Antun Sevšek, česti suradnici Ive Marčetić, a nakladnik i ove knjige je Pravo na grad. S Ivom Marčetić razgovaramo o ovom važnom izdanju koje mapira kontinuitet razvoja i rasapa stambenih politika od razdoblja samoupravnog socijalizma, preko doba tranzicije do suvremene post-tranzicije, te govori o mogućnostima i preprekama u rješavanju stambenog pitanja za razne društvene skupine.

Slušali smo Minutemen i The Fall.

Uredili Bojan i Luka, vodio Luka, a realizirao Josip

Ista frekvencija, ista Borba!

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close