AKCIJA

CineMAZ — All Those Sensations in My Belly (2020) + razgovor s redateljem Markom Dješkom

!!! KRATKI FILM + RAZGOVOR S REDATELJEM !!!Uoči povorke Ponosa donosimo vam malo drugačiji program! Sa veseljem najavljujemo prvi hrvatski animirani film na temu transrodnosti: ‘Sve te senzacije u mom trbuhu’ ( 2020, 13’ 3”) u režiji Marka Dješke s kojim razgovaramo nakon projekcije!‘Sve te senzacije u mom trbuhu’ kratki je animirani dokumentarac o transrodnoj djevojci Matiji Anni iz Zagreba. Protagonistica, ujedno i naratorica, govori o svojem životu u konzervativnoj sredini, iskustvu tranzicije i problemu ostvarivanja iskrenih romantičnih odnosa sa hetero muškarcima.Animiran je u digitalnoj 2D tehnici u produkciji studija ‘Adriatic animation’ iz Zagreba, u koprodukciji studija ‘BAP animation’ iz Portugala. Za ilustraciju i kreativno vodstvo zaslužna je Hana Tintor, ilustratorica iz Zagreba.Prvi put je prikazan na zagrebačkom Prideu u rujnu 2020. godine, a službena hrvatska premijera održana je u sklopu svjetskog festivala animiranog filma ‘Animafest’. Trenutno je film na festivalskoj turneji diljem svijeta, a ovog je mjeseca prikazan u sklopu službene selekcije međunarodnog filmskog festivala u Annecyju – jednom od najvećih svjetskih festivala animiranog filma. ‘Senzacije’ su prepoznate od festivalskih žirija i publike: osvojile su glavnu nagradu za najbolji animirani film na festivalu ‘Anibar’ u Peču na Kosovu, a upravo su proglašene najboljim filmom na Festivalu mediteranskog filma u Splitu!

facebook: https://www.facebook.com/sensationsinmybelly/
instagram: https://instagram.com/sensations_in_my_belly…Marko Dješka je strip-crtač iz Osijeka, diplomirao je animaciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svojim radovima, bili to filmovi ili stripovi, pristupa aktivistički, problematizirajući određene društvene teme.
Vidimo se u četvrtak (1.7.) u 20h, u prostoru MAZ-a (Pavla Hatza 16, pored Beertije)VAŽNO: U dvorani MAZ-a obavezno je nositi maske !!! Nestrpljivo čekamo četvrtak i vrijedno pripremamo pitanja za našeg gosta. Dođite na besplatnu projekciju, volimo vas!!!

link na fb event: https://www.facebook.com/events/538659680497829/

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close