AKCIJA

Jerusalem Post objavio antisemitističke besmislice o Holokaustu

Jurusalem Post jedan od najutjecajnijih medija u Izraelu objavio je članak u kojem izvjesni David Goldman koristeći negacionističke besmislice kritizira hrvatskog povjesničara Ivu Goldsteina i njegova istraživanja Jasenovca.

Očito nimalo ne provjeravajući izvor Jerusalem Post objavio je članak pod naslovom Ovo sramotno ismijavanje Holokausta mora prestati (članak je u međuvremenu uklonjen) čiji je autor izvjesni David Goldman. Goldman, koji je po svemu sudeći izmišljeni lik, kritizira povjesničara Ivu Goldsteina stavljajući mu u usta izmišljene izjave, negira genocid koji je NDH provodila u Jasenovcu te lažno predstavlja povjesna istraživanja.

Polazeći od pretpostavke kako to uzrokuje ismijavanje Holokausta i antisemitizam, Goldman tvrdi da je u istraživanjima ustaškog logora Jasenovac na djelu iznimno preuveličavanje broja žrtava te da je ondje stradalo tek nekoliko tisuća ljudi. Kao što smo spomenuli, Goldman, koji je očigledno veliki zaljubljenik u hrvatske revizioniste, se pritom služi izmišljanjem i negacijom povjesnih istraživanja.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close