AKCIJA

ZOOM Savjetovanje o radničkim pravima

Borba za vlastita radnička prava počinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi. Vodeći se tom idejom, Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira ZOOM savjetovanje o radničkim pravima.


– Što su radnička prava i kako ih ostvariti?
– Kakve povrede prava se događaju u praksi?
– Kakva prava imaju zaposleni na određeno vrijeme?
– Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca?
– Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?
– Što radnici mogu poduzeti da poboljšaju radnička prava u svojoj radnoj sredini?


O ovim temama govorit će i na pitanja sudionika odgovarati:
• Josip Miličević, stručni suradnik za projekte (SSSH)
• Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo (SSSH)

Prijavi se na sudjelovanje
Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih neobičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.

Prijavi se na: https://forms.gle/VCVgZVbiAAuB32Ti7

Savjetovanje o radničkim pravima organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM. Savjetovanje se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close