AKCIJA

FIJUK ZG – Sajam malih izdavača

 

Prvi Fijuk Zagreb – Sajam malih izdavača, održat će se u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba, u subotu, 22. 4. u Galeriji Greta (Ilica 92), s početkom u 12 sati.

fijuk zg

Fijuk je sajam malih izdavača ― onih koji tiskaju / printaju / fotokopiraju / umnažaju dakle objavljuju knjige, stripove, časopise, fanzine, tejpove, plakate… Izdavali bi ih i kad bi se sve potpore ovog svijeta ukinule (tim češće!), sve državne institucije propale (tim više!) i raspali se svi reguralni distribucijski lanci (tim šire!). Fijuk je direktna distribucija i direktni kontakt.

A priča ide ovako: bili smo na Fijuku u Beogradu, otprilike u vrijeme održavanja onog velikog Sajma. Mi smo došli na ovaj ‘manji’ i bilo je drama dobro. Aleksa je rekao ― ajde da radite Fijuk Zagreb, mnogo je dobra priča. Popili smo par rundi piva u Matrijaršiji u Zemunu, prespavali par dana u Zagrebu ― i odlučili da Fijučemo.

Ili kako su pokretači/ce Fijuka rekli:
“Fijuk je mreža malih izdavača, festivala i autora iz Jadranskog basena i šire. Povlačimo linije između tačaka na mapi i sledimo taj put. Srećemo se u Fijuk laboratorijama i tamo stvaramo nešto novo… Zatičemo sebe na periferiji prostranog predela, na kojem se naš pionirski čvor oslanja na one do sebe, da bi opstao. Svi zavisimo od mreže, to je veliki okean čvorova i užadi, spona i preseka, širokih puteva i slepih ulica. To je srce oktopusa.”

Dodjite na prvi ikad Fijuk Zagreb. Ostalo će ući u povijest.

SAJAM & IZLOŽBA (svih časopisa koje smo obožavali): 12 h―20 h
‘KULTURNO-UMJETNIČKI PROGRAM’, start @ 20 h―TBA

IZDAVAČI:

― Anarhija/Blok 45, BG
https://anarhija-blok45.net1zen.com/

― BRID
http://www.brid.coop/projekti/rad/

― Centar za ženske studije
https://zenstud.hr/

― Libra Libera
https://issuu.com/libralibera

― Što čitaš?
http://www.stocitas.org/

― This Town Needs Posters
http://thistownneedsposters.com/

― DAF
http://www.daf.hr/o-daf-u

― Komikaze
http://komikaze.hr/

― Slušaj najglasnije
https://www.facebook.com/Slušaj-Najglasnije-Listen-Loudest-103211269773002/

― Sito(S)tisak Zadruga

― Mreža antifašistkinja Zagreba (MAZ)
www.maz.hr

― STAF (Splitski antifašisti)
https://www.facebook.com/staf161

– NOVO DOBA – FIJUK BG
http://www.novodobafestival.net/
https://www.facebook.com/FIJUKPRODAVNICA/

– Grejpfrut, LJU
http://www.ljudmila.org/grejpfrut/_AUDIO/space_radio/

– Igor Hofbauer
https://www.facebook.com/mistermorgen/

– Miron Milić
https://www.behance.net/Bezum

– Barbara Matejčić
https://www.facebook.com/kakostebarbara/?hc_ref=SEARCH

DETALJI O KULTURNO-UMJETNIČKOM PROGRAMU (mjuza i cooga!): uskoro!!!

Fijuk vijesti pratite ovdje.

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close