AKCIJA

Kriza se nastavlja

 

Ponešto drugačije metode, ista praksa – kriza upravljanja na FFZG se nastavlja. Studenti odgovaraju: Filozofski je naš!

plenum
Foto: Filozofski fakultet u Zagrebu, 7.11.2016.

Višemjesečnoj krizi upravljanja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, čini se, nema kraja.

Nakon što je Vlatko Previšić suspendiran s mjesta dekana, iako je po zakonu zapravo u tom trenutku već bio umirovljen, na njegovo mjesto od rektora postavljen o.d. Željko Holjevac nastavlja provoditi praksu svojeg prethodnika. Perpetuirajući nelegalne odluke Senata, koje su započele s raspuštanjem Studentskog zbora Filozofskog fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Filozofskog fakulteta, i uporno se pozivajući na te nelegalne odluke, o.d. već dva mjeseca nije uspio sazvati sjednicu Fakultetskog vijeća. Nastavak gušenja procedura demokratskog odlučivanja i donošenja nelegalnih odluka danas je dobio novu dimenziju, kada su na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu velikom većinom glasova instalirani svi članovi izbornog i žalbenog povjerenstva za nove izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta, bez da se išta pitalo studentske predstavnike Filozofskog fakulteta ili Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta. Sve to amenovali su predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Ovakva sramotna odluka samo pokazuje kako se od strane rektora i Senata ne može očekivati promjena dosadašnje prakse, te kako će daljnja borba biti potrebna kako bi se obranio integritet Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u cjelini.

Dogadjanja na Filozofskom pratite ovdje.

MAZ

TAGOVI

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close