AKCIJA

Predstavljanje novog broja časopisa Nepokoreni grad

 

Krajem prošle godine izdan je novi, osmi broj časopisa Nepokoreni grad Mreže antifašistkinja Zagreba. Broj problematizira pitanje migracija u kontekstu tzv. „izbjegličke krize“ koja nam je vrlo plastično razotkrila licemjerje i krizu europskih demokratskih vrijednosti te ozbiljno uzdrmala naoko stabilan europski poredak. Autori/ice u broju pišu o tome kako su grass roots organizacije solidarnom podrškom izbjeglicama reagirale na cinizam europskih i nacionalnih institucija, pitaju se imaju li uopće izbjeglice prava, koja su to prava i kako se za njih boriti i što za Europu, a što za migrante znači migrantski rad.

O tim i mnogim drugim temama urednice će na predstavljanju razgovarati sa Sarom Kekuš, aktivisticom inicijative DOBRODOŠLI i Asjom Korbar, volonterkom u organizaciji ARE YOU SYRIOUS? koje se za prava izbjeglica bore kroz direktan terenski rad, ali i zagovaranjem na institucionalnoj razini te s Branimirom Šloserom i Dženanom Kalamujić, aktivistima Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

Uz Nepokoreni grad bit će predstavljen i novi, šesti broj Antifa fanzina, besplatne publikacije koja izlazi tromjesječno u Splitu, a moći ćete pogledati i izložbu „Godina dana Antifa fanzina“. Izložba je prikaz odabranih sadržaja iz prvih pet brojeva koje će posjetitelji ovom prilikom moći prelistati.

Svakako nam se pridružite na promociji i uzmite svoj primjerak nobog broja Nepokorenog grada, kao i neke stare brojeve.

VRIJEME I LOKACIJA: petak, 3.2., u 19:00 h – Booksa (Martićeva 14d)

 

Solidarno i borbeno,
Mreža antifašistkinja Zagreba

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close