AKCIJA

Izvještaj s prvog Fijuka koji se širi poput zvižduka

 

Prvi Fijuk ZG – sajam malih izdavača, održan je u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba, u subotu, 22.4. u Galeriji Greta.

fijuj
Foto: Jahvo Joža, Subsite.hr

Od izdavača su na prvom Fijuku bili prisutni DAF, Što čitaš?, Slušaj najglasnije/ Bratstvo duša, Igor Hofbauer, Centar za ženske studije, Barbara Matejčić, BRID, Komikaze, This Town Needs Posters, Sito(S)tisak Zadruga, MAZ i Antifa Split, Grejpfrut (Ljubljana), Novo doba/ Fijuk (Beograd), anarhija/ blok 45 i Bubašvaba pres te u poslednji čas i Nautilus (Torino!). Ukrstila se tu politika i umjetnost, subverzivna teorija i još luđa estetika, narativni tokovi i vizualne eskapade. Mali izdavači sa svojim izdanjima knjiga, časopisa, stripova, plakata, CD-a, u direktnom kontaktu i direktnoj distribuciji sa svojim publikama.

Fijuk ZG smo pokrenule u suradnji  s Novo doba / Fijuk BG, kako bi regionalnu publiku povezali s izdavačima i proizvođačima koji tiskaju / printaju / fotokopiraju / umnažaju izvan standardnih tokova proizvodnje i distribucije. Već prvi Fijuk je pokazao da cijela priča ima smisla – dokazali su to svi oni posjetitelji i posjetiteljice koji su već od podneva pohrlili u Gretu kako bi kupili knjige, prelistali časopise i stripove ili jednostavno popričali s izdavačima o novim putevima izdavačke i političke borbe.

Zahvalne smo svim drugaricama i drugovima izlagačima (posebice onima koji su potegnuli iz susjednih nam zemalja), kao i svima onima koji su posjetili prvi Fijuk. Nastavljamo graditi paralelne svjetove, plesti nezavisne mreže i stvarati nove odnose.

U očekivanju novog Fijuka, pogledajte detaljan foto-video izvještaj s naše prve uspješnice, na drugarskom portalu Subsite.hr.

 

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close