AKCIJA

Sisters Uncut okupirale zatvor na sjeveru Londona

 

Feministička grupa Sisters Uncut u subotu popodne je okupirala zatvor Holloway na sjeveru Londona.

Sisters Uncut 1
Foto: preuzeto s FB Sisters Uncut

Zatvor Holloway, jedan je od najvećih ženskih zatvora u Europi, ima nasilnu povijest – čuven je po lošem tretiranju zatvorenica, u njemu su početkom 20. stoljeća bile zatvarane i tijekom štrajkova glađu prisilno hranjene sufražetkinje. Zatvor je naglo zatvoren prošle godine.

Sisters Uncut 2
Foto: preuzeto s FB Sisters Uncut

Sisters Uncut  inače pomažu ženama žrtvama nasilje i traže sustavnu pomoć žrtvama nasilja u obitelji, te također upozoravaju na probleme do kojih dovodi konstantno ukidanje vladinih sredstava i subvencija. Prema podacima, skloništa za žene trenutno moraju odbiti dvije trećine onih koje dolaze potražiti pomoć. „Zauzimamo bivši zatvor, mjesto nasilja, jer zahtijevamo da se javni posjedi koriste za javno dobro“, rekla je jedna od aktivistica za sajt Huck.

MAZ

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na korištenje kolačića. Više informacija.

Da bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledavanja stranica, te kako bi ona radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies).

Korištenjem stranice maz.hr pristajete na njihovu upotrebu.

Ako odlučite blokirati kolačiće i dalje ćete moći pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti neće Vam biti dostupne.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova spremljene na Vaše računalo od strane web stranica koja ste posjetili.

Kolačići omogućavaju stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Oni obično spremaju Vaše postavke (session token) i postavke za web stranice. Nakon što ponovo posjetite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju.

Kolačići nam također omogućavaju da pratimo posjećenost i promet na našim web stranicama (pomoću Google Analytics i sličnih alata). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.

Sve ove informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Close